Onderstaande artikelen kun je rechtstreeks bestellen bij de kunstenaar en veilig via exto afrekenen.Meer kunst kopen kan in de webshop van www.exto.nl.

* De levertijd van de werken is < 1 week
* Het werk kan binnen veertien werkdagen retour gestuurd worden
* Betaling mogelijk via overschrijving of iDeal
* Prijzen zijn incl. verzendkosten binnen Nederland

(klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Le Mont Ventoux - Automne / Herfst

Le Mont Ventoux - Automne / Herfst

Begin 2024 begin ik aan een kwartet Mont Ventoux. Elk van de vier schilderijen benoemd naar een van de seizoenen, een soort Vivaldi op doek. Dit schilderij is het derdede in de reeks. De Mont Ventoux (1912 m.) in de Franse Provence, op de grens van de departementen Drôme en Vaucluse, kent vanwege zijn mythische image veel andere benamingen. Zoals: de kale berg, de Reus van de Provence. Maar de Franse toevoegen ‘Ventoux’ heeft ook alles te maken met het woord ‘vent’: wind. Een winderige berg, dus. Die benaming komt niet uit de lucht vallen. Wie ooit met een stevige ‘mistral’ (een koude noordenwind) per fiets door het witte maanlandschap heeft geploeterd, weet het maar al te goed. Zware windstoten met uitschieters tot 120 en 150 km/u zijn geen uitzondering.  Dat die wind zo tekeer kan gaan is niet verwonderlijk. De top van de Ventoux is alom tegenwoordig (‘omniprésent dans les paysages, zeggen de Fransen). Hij steekt hoog boven het land uit, en waar je ook bent in de Provence, altijd en overal kun je hem zien.
€695,00

Le Mont Ventoux - Winter Blues

Le Mont Ventoux - Winter Blues

Een wat kleiner doek dat een vergezicht weergeeft op de Mont Ventoux. Er ligt een dik pak sneeuw en de wind ('ventoux' betekent immers: winderig) heeft zijn werk gedaan. Blauw en wit overheersen, symboliseren de kou en het desolate van de omgeving.
€195,00

Mont Ventoux Eté (Zomer)

Mont Ventoux Eté (Zomer)

Begin 2024 begon ik aan een kwartet Mont Ventoux. Elk van de vier schilderijen benoemd naar een van de seizoenen, een soort Vivaldi op doek. Dit schilderij is het tweede in de reeks. De Mont Ventoux (1912 m.) in de Franse Provence, op de grens van de departementen Drôme en Vaucluse, kent vanwege zijn mythische image veel andere benamingen. Zoals: de kale berg, de Reus van de Provence en het Suikerbrood. Maar de Franse toevoegen ‘Ventoux’ heeft ook alles te maken met het woord ‘vent’: wind. Een winderige berg, dus. Die benaming komt niet uit de lucht vallen. Wie ooit met een stevige ‘mistral’ (een koude noordenwind) per fiets door het witte maanlandschap heeft geploeterd, weet het maar al te goed. Zware windstoten met uitschieters tot 120 en 150 km/u zijn geen uitzondering. Het record staat zelfs op 320 km/u. Dat die wind zo tekeer kan gaan is niet verwonderlijk. De top van de Ventoux is alom tegenwoordig (‘omniprésent dans les paysages, zeggen de Fransen). Hij steekt hoog boven het land uit, en waar je ook bent in de Provence, altijd en overal kun je hem zien.
€795,00

Mont Ventoux - Nocturne

Mont Ventoux - Nocturne

De Mont Ventoux (1909 m.) is een mythische berg in de Franse Provence. Gevreesd door de wielrenners die hem moeten befietsen. De Kale Berg, is zijn bijnaam. En inderdaad: je waant je er op een maanlandschap. Helaas heb ik hem nooit befietst. Wel een paar keer er per auto naar boven geweest. En ook dat maakt indruk. Het kan er spoken, vooral vanwege de ijzige wind. Niet zonder reden: Mont Ventoux. Want het Franse ‘vent’ betekent ‘wind’. De winderige berg, dus. De koning van de Provence. Van verre al zichtbaar.
€495,00

Mont Ventoux - Winter scene

Mont Ventoux - Winter scene

Een nieuwe Ventoux (acryl op doek, 100x100). Maar nu de winterse versie ervan. Met versgetrokken bandenporen in de sneeuw. Het is mijn twaalfde versie van deze 'kale' berg. Meest in acryl op doek, maar ook als aquarel. De iconische berg blijft me inspireren. Net als overigens de renners in de Tour de France. Het is een berg die sloopt, maar ook aanzet tot grootste daden.   
€695,00

A LAS CINCO DE LA TARDE - no.1 Lo demás era muerte y sólo muerte

A LAS CINCO DE LA TARDE - no.1 Lo demás era muerte y sólo muerte

Na jaren begon ik vorig jaar aan een viertal kleine schilderijen onder de noemer A LAS CINCO DE LA TARDE, Spaans voor: Om vijf uur in de middag. Verwijzend naar het tijdstip dat in de Spaanse arena's het stierenvechten begint. De titel verwijst teven naar een beoemd gedicht van de Spaanse dichter Federico Garcia Lorca, De subitel (Lo demás era muerte y sólo muerte) is een versregel uit het eerste couplet. In vertaling: De rest was de dood en alleen de dood
€95,00

Ault

Ault

Al jaren achtereen komen we aan de westkust in Noord Frankrijk, van de Picardie tot en met Normandië. Een onuitputtijke bron van inspiratie voor de schilders. Al eeuwenlang. Dus ook voor mij. Begin juni 2023 waren we opnieuw in Ault. Een strakblauwe hemel boven ons en machtige hagelwitte krijtrotsen aan een sissende kustlijn.  Ault heeft een uitzonderlijke geografische ligging. Aan de rand van de kliffen van de Normandische Albasten Kust, met een vallei beschermd door het Bois de Cise. Een groene omgeving met uitzicht op het Kanaal en de Engelse kust. En zandstranden die beginnen bij de Côte d 'Opale, doorlopend tot de oude Baie (baai) van de Somme.
€225,00

INTO THE WOOD

INTO THE WOOD

De kleur blauw blijft me intigreren. Het is net alsof het me letterlijk meer ruimte geeft bij het maken van een nieuw schilderij. Zo ook in dit doek: Into the wood. Het is een beetje onheilspellend bos geworden. Er argeloos doorheen lopen word je een beetje tegengemaakt. Daarnaast biedt het bos perspectief. Aan het einde van het bos is er licht. Ten teken dat je ontsnapt bent aan de wat grillige, onderwaterachtige bomen? En daarnaast is er nog de 'gouden plak' aan de linkerzijde. Een intrigerende, maar aanlokkelijke val, waar je niet in moet trappen? Kortom: niks is zeker. Net als in het leven.  
€695,00

Mont Ventoux 1

Mont Ventoux 1

In 2013 naam ik me voor een reeks Mont Ventoux te starten, op doek, op paier en als aquarel. Nadat ik in 2022 al MON VENTOUX geschilderd had, inmiddels verkocht.  In deze MONT VENTOUX 1 zijn nog de laatste reseten van de voorbije winter te zien: een besneeuwde bergkam. De machtige berg in het zuiden van Frankrijk, de renners in Tour de France vrezen deze gigant. Verschillende keren was ik er boven op. Soms werd me de toegang in de vroege lente (mei) nog versperd vanwege de sneeuw. Een intrigerende, bijna iconische berg.
€275,00

Mont Ventoux 2

Mont Ventoux 2

In 2013 naam ik me voor een reeks Mont Ventoux te starten, op doek, op paier en als aquarel. Nadat ik in 2022 al MON VENTOUX geschilderd had, inmiddels verkocht.  In deze Mont Ventoux 2 lijkt de herfst al in aantocht. De berg maakt zich in alle rust op voor de naderende winter. De machtige berg in het zuiden van Frankrijk, de renners in Tour de France vrezen deze gigant. Verschillende keren was ik er boven op. Soms werd me de toegang in de vroege lente (mei) nog versperd vanwege de sneeuw. Een intrigerende, bijna iconische berg.
€275,00

Mont Ventoux - Lente

Mont Ventoux - Lente

Opnieuw schilderde ik de Mont Ventoux (1909 meter hoog). Maar nu op papier De machtige berg in het zuiden van Frankrijk, de renners in Tour de France vrezen deze gigant. Verschillende keren was ik er boven op. De berg intrigeert me. Tijdens vakanties keken we er vaak letterlijk tegenop. Ik las er boeken over. Zag de film Ventoux, naar het boek van Bert Wagendorp. Na een aantal schilderijen op doek is deze op stevig schilderpapier gemaakt.  De vermelde prijs is exclusief passe-partout en/of lijst
€145,00

Mont Ventoux - Winter

Mont Ventoux - Winter

Opnieuw schilderde ik de Mont Ventoux (1909 meter hoog). Maar nu op papier De machtige berg in het zuiden van Frankrijk, de renners in Tour de France vrezen deze gigant. Verschillende keren was ik er boven op. De berg intrigeert me. Tijdens vakanties keken we er vaak letterlijk tegenop. Ik las er boeken over. Zag de film Ventoux, naar het boek van Bert Wagendorp. Na een aantal schilderijen op doek is deze op stevig schilderpapier gemaakt.  De vermelde prijs is exclusief passe-partout en/of lijst
€145,00

Rain Forest no.6

Rain Forest no.6

Het gebied The Catlins (Zuidereiland / Nieuw Zeeland), bijna aan de zuidpunt van het Zuidereiland, wordt vooral bezocht vanwege het vele miljoenen jaren oude 'petrified wood' (versteend woud) dat daar aan de kust, bij eb droogvallend, te bewandelen is. In de omgeving vind je er veel regenwouden. Magische bossen, met feërieke natuur, zoals deze bomen. We maakten in 2015 een roadtrip door de schitterende naruur van New Zeeland, en passeerden daarbij honderden kilometers regenwouden. De vermelde prijs is exclusief lijst en passe-partout.
€85,00

Schiermonnikoog - Duinen met de Wassermann bunker

Schiermonnikoog - Duinen met de Wassermann bunker

In september 2022 zijn we voor het eerst op Schiermonnikoog. Schiermonnikoog is niet alleen een paradijs, maar ook een schilderparadijs. Thuisgekomen grijp ik onmiddellijk met aquarelpenseeel. Het wordt een duinlandschap. Met zicht op de vuurtoren. In mijn dagboek van 7 september 2022 schrijf ik o.a. het volgende: Het oog valt op de bunker Wassermann, in de verte al zichtbaar, hoog in het duin. Opnieuw Duits erfgoed. De megabunker werd in 1943 op Schiermonnikoog gebouwd. En, zoals zovele bunkers, de tand des tijd grandioos doorstaan. Maar de door de Duitsers geplande radar op de bunker is nooit gerealiseerd. De bunker vormde een kleine schakel in de Atlantikwall, de Duitse vestinglinie die liep van Noorwegen tot de Spaanse grens.   We fietsen over de Prins Bernhardweg richting bunker, destijds gebouwd door de Duitse Organisation Todt. De Duitse bouwmaatschappij Organi­sation Todt gaf leiding aan de bouw van de Atlantikwall. De organisatie is genoemd naar Frits Todt, de Duitse minister van Bewapening en Munitie. Bij de bouw werkte de semimilitaire organisatie vaak met dwangarbeiders. A la Vladimir Poetin. Het aquarel is gemaakt op 300 grams Hahnemühle Cézanne papier
€95,00

Schiermonnikoog - Duinen met Vuurtoren

Schiermonnikoog - Duinen met Vuurtoren

In september 2022 zijn we voor het eerst op Schiermonnikoog. Texel en Ameland hadden we al eerder ontdekt. Schiermonnikoog is niet alleen een paradijs, maar ook een schilderparadijs. Thuisgekomen grijp ik onmiddellijk met aquarelpenseeel. Het wordt een duinlandschap. Met zicht op de vuurtoren. In mijn dagboek van 7 september 2022 schrijf ik o.a. het volgende: Caleidoscopische beelden. Een walhalla voor elke landschaps- of zeeschilder. Kan er nauwelijks genoeg van krijgen. Heldergele kleipaden meanderen door de begroeide delen van het wad. Aan het einde van een in alle tinten groen en geel geschilderd tapijt zien we de donkere contouren van het Havenpaviljoen Wad Anderz. Het licht van de zon eigent zich grote delen van het spiegeloppervlak toe. We zien zonder schroom de zon in het water schijnen. Op andere plekken duiken door zon en wind gedroogde algententen op. Dan weer passeren we aaneengesloten blokken graniet die de koppigheid van de zee moeten breken. In de verte kerven zich scherp de zilveren sporen van een niet lang geleden vertrokken boot. Met een wijde bocht richting zee. De boot als een minuscuul blokje zwart aan de horizon. Ergens achter in mijn hoofd zingt Freddy Quinn: Junge, komm bald wieder, bald wieder nach Haus Junge, fahr nie wieder, nie wieder hinaus
€125,00

Schiermonnikoog - Duinlandschap no.1

Schiermonnikoog - Duinlandschap no.1

In september 2022 ben ik voor het eerst op Schiermonnikoog. Texel en Ameland hadden we al eerder ontdekt. Schiermonnikoog is niet alleen een paradijs, maar ook een schilderparadijs. Thuisgekomen grijp ik onmiddellijk met aquarelpenseeel. Het wordt een duinlandschap. In mijn dagboek van 7 september noteer ik: We horen van de locale schilder Minnen Onnes, fietsen over het Minne Onnes pad en lopen vervolgens een eind richting strand. Onmetelijk lijkt het hier. Een universum. Heel in de verte bewegen kleine figuurtjes. Zouden mensen kunnen zijn. Of ruimtereizigers. De zon maakt er een feest van. Ik weet nu al, dat ik, eenmaal thuisgekomen, me weer aan het duin op doek of papier zal wagen. Net als vorig jaar na terugkomst van Ameland. Waar helderwit stuifzand me inspireerde tot een aantal aquarellen. En hier sta ik dan: zonder penseel of wat dan ook. Dat maakt hulpeloos. Gewoon inspiratie opdoen. Het aquarel is gemaakt op 300grams Hahnemüle-Cézanne papier, 30x40
€125,00

Schiermonnikoog - Duinlandschap no.2

Schiermonnikoog - Duinlandschap no.2

In september 2022 ben ik voor het eerst op Schiermonnikoog. Texel en Ameland hadden we al eerder ontdekt. Schiermonnikoog is niet alleen een paradijs, maar ook een schilderparadijs. Thuisgekomen grijp ik onmiddellijk met aquarelpenseeel. Het wordt een duinlandschap. In mijn dagboek van 7 september noteer ik: We lopen een eind richting strand. Onmetelijk lijkt het hier. Een universum. Heel in de verte bewegen kleine figuurtjes. Zouden mensen kunnen zijn. Of ruimtereizigers. De zon maakt er een feest van. Ik weet nu al, dat ik, eenmaal thuisgekomen, me weer aan het duin op doek of papier zal wagen. Net als vorig jaar na terugkomst van Ameland. Waar helderwit stuifzand me inspireerde tot een aantal aquarellen. En hier sta ik dan: zonder penseel of wat dan ook. Dat maakt hulpeloos. Toch maar eens dat Minne Onnespad op fietsen. Inspiratie opdoen. En laat nu vandaag, de dag waarop deze tekst schrijf, kopt het Dagblad van het Noorden: BOVEN OP HET DUIN BIJ HET MINNE ONNESPAD WAAN JE JE IN EEN KONINKLIJKE LOGE. Om mij over de streep te trekken. Het Minne Onnespad op!
€95,00

Schiermonnikoog - Duinlandshap no.6

Schiermonnikoog - Duinlandshap no.6

Voor het eerst waren we in 2022 op Schiermonnikoog. Ameland en Texel kenden we al. Maar hier zijn we afhankelijk van de fiets. Die nemen we mee. Alle tijd om her en der af te stappen. En strand en duin te verkennen. In mijn dagboek noteer ik het volgende: We lopen een eind richting strand. Onmetelijk lijkt het hier. Een universum. Heel in de verte bewegen kleine figuurtjes. Zouden mensen kunnen zijn. Of ruimtereizigers. De zon maakt er een feest van. Ik weet nu al, dat ik, eenmaal thuisgekomen, me weer aan het duin op doek of papier zal wagen. Net als vorig jaar na terugkomst van Ameland. Waar helderwit stuifzand me inspireerde tot een aantal aquarellen. En hier sta ik dan: zonder penseel of wat dan ook. Dat maakt hulpeloos. Toch maar eens dat Minne Onnespad op fietsen. Inspiratie opdoen. En laat nu vandaag, de dag waarop deze tekst schrijf, kopt het Dagblad van het Noorden: BOVEN OP HET DUIN BIJ HET MINNE ONNESPAD WAAN JE JE IN EEN KONINKLIJKE LOGE. Om mij over de streep te trekken. Het Minne Onnespad op! Het aquarel is gemaak op 300grams Hahnemühle Cézanne papier.
€125,00

Vuurtoren Saint-Valéry-en-Caux

Vuurtoren Saint-Valéry-en-Caux

Saint-Valery-en-Caux is een stadje aan de Franse westkust, Departement Seine Maritime. We zijn er al verschillende keren geweest. Voor het laatst begin juni 2023. We aten aan de mooie haven, en voeren daarna mee met een vissersschip vanuit de haven. Zagen dat de kreeft-en krabkorven in het water werde geworpen en opgehaald. De haven van Saint Valery en Caux gaat diep de stad in. Op de zuidelijke havenpier staat deze vuurtoren waar aan de achterkant een bankje staat, een favoriete plek voor locals, jong en oud. Je hebt er een oneindige blik over zee, en ziet tegelijkertijd de indrukwekkende rotskust van Normandië. Saint Valery en Caux is een bezoek waard.
€225,00

Ameland - Ballumerbocht 3

Ameland - Ballumerbocht 3

Voor het eerst naar Ameland in 2021. We logeerden en fietsten er een aantal dagen rond. De weersomstandigheden waren fantastisch. En zeker op de fiets adem je dan dit droomeiland helamaal in. De witte stranden en duinen. De rust. Ik ben sowieso al gek op kusten, dus hier kom je helemaal aan je trekken. Thuisgekomen onmiddellijk het aquarelblok tevoorschijn gehaald. En mijn impressies vastgelegd. Een tweede vakantie op Ameland, maar dan thuis. Maar in 2021 passeren we tijdens een van onze fietstochten de Ballumerbocht. Vanuit de verte oogt het mysteieus. Met de naam Ballumerbocht wordt ook wel het buitendijkse gebied op en nabij de Stroomleidam aangeduid. Op deze pier is eenreddingsstation van het eiland gevestigd, een van de twee reddingstations van de KNRM op Ameland. Op dezelfde pier zijn tevens verschillende oudere type reddingsboten van de KNRM te bezichtigen. Aquarel op 300 grams Canson Montval papier, 24x32
€75,00

Apocalypse Now 3

Apocalypse Now 3

Apocalypse 3 (op 360 grams papier) verwijst naar de wereldberoemde film Apocalypse Now (1979) van Francis Ford Coppola. Die op zijn beurt de film weer baseerde op de roman Heart of Darkness (1899) van Joseph Conrad. In de film spelen o.a. steracteurs als Marlon Brando en Martin Sheen de hoofdrollen. Ten tijde van de Vietnamoorlog wordt Captain Willard de jungle ingestuurd om Colonel Curtz te vinden en te vermoorden. Kurtz (Brando) heeft zijn eigen leger opgebouwd. Terwijl Willard (Sheen) de jungle in vaart, worden hij en de bemanning langzaam overvallen door de gevechten en de gekte van de omgeving. 
Hun zoektocht brengt hen langs de meest vreemde plekken en vreemde figuren. Langzaam beginnen zij de ellende van de oorlog te doorzien. Voor ze het weten is het meer een kwestie van overleven dan van het vinden van Kurtz. In 2022 is Vladimir Poetin de ‘man in de jungle’. Maar misschien nog wel lastiger te traceren dan Kurtz in Apocalypse Now. Toch ademt mijn Apocalypse meer rust en vrede uit, vind ik. Doet me zelf meer denken aan een eindeloze reis naar de eeuwigheid. Dood en verderf zijn al gepasseerde stations.
€125,00

Apocalypse Now 4

Apocalypse Now 4

Apocalypse 4 (op 360 grams papier) verwijst naar de wereldberoemde film Apocalypse Now (1979) van Francis Ford Coppola. Die op zijn beurt de film weer baseerde op de roman Heart of Darkness (1899) van Joseph Conrad. In de film spelen o.a. steracteurs als Marlon Brando en Martin Sheen de hoofdrollen. Ten tijde van de Vietnamoorlog wordt Captain Willard de jungle ingestuurd om Colonel Curtz te vinden en te vermoorden. Kurtz (Brando) heeft zijn eigen leger opgebouwd. Terwijl Willard (Sheen) de jungle in vaart, worden hij en de bemanning langzaam overvallen door de gevechten en de gekte van de omgeving. 
Hun zoektocht brengt hen langs de meest vreemde plekken en vreemde figuren. Langzaam beginnen zij de ellende van de oorlog te doorzien. Voor ze het weten is het meer een kwestie van overleven dan van het vinden van Kurtz. In 2022 is Vladimir Poetin de ‘man in de jungle’. Maar misschien nog wel lastiger te traceren dan Kurtz in Apocalypse Now. Toch ademt mijn Apocalypse meer rust en vrede uit, vind ik. Doet me zelf meer denken aan een eindeloze reis naar de eeuwigheid. Dood en verderf zijn al gepasseerde stations.
€125,00

ARCTIC 4 - Unfinished Space Port

ARCTIC 4 - Unfinished Space Port

Het aquarel laat een gedeelte zien van een onvoltooide ruimtehaven, Kazachstan, in de regio Kyzylorda. En is gebaseerd op een foto uit de fotoreeks 'RESTRICTED AREAS' de in Moskou gevestigde beeldend kunstenaar (fotograaf) Danila Tkatchenko. Hij voedt ons destructieve verlangen naar utopie en fotografeert verlaten sites die ooit technologische vooruitgang in de Sovjet-Unie belichaamden. Reizend door de voormalige Sovjet-Unie fotografeerde Tkachenko artefacten uit een ander tijdperk - verlaten en vervallen, bevroren in ijs en in de tijd. 
€95,00

Ballumerbocht 1

Ballumerbocht 1

Voor het eerst naar Ameland in 2021. We logeerden en fietsten er een aantal dagen rond. De weersomstandigheden waren fantastisch. En zeker op de fiets adem je dan dit droomeiland helamaal in. De witte stranden en duinen. De rust. Ik ben sowieso al gek op kusten, dus hier kom je helemaal aan je trekken. Thuisgekomen onmiddellijk het aquarelblok tevoorschijn gehaald. En mijn impressies vastgelegd. Een tweede vakantie op Ameland, maar dan thuis. Maar in 2021 passeren we tijdens een van onze fietstochten de Ballumerbocht. Vanuit de verte oogt het mysteieus. Met de naam Ballumerbocht wordt ook wel het buitendijkse gebied op en nabij de Stroomleidam aangeduid. Op deze pier is eenreddingsstation van het eiland gevestigd, een van de twee reddingstations van de KNRM op Ameland. Op dezelfde pier zijn tevens verschillende oudere type reddingsboten van de KNRM te bezichtigen.
€75,00

Ballumerbocht 2

Ballumerbocht 2

Voor het eerst naar Ameland in 2021. We logeerden en fietsten er een aantal dagen rond. De weersomstandigheden waren fantastisch. En zeker op de fiets adem je dan dit droomeiland helamaal in. De witte stranden en duinen. De rust. Ik ben sowieso al gek op kusten, dus hier kom je helemaal aan je trekken. Thuisgekomen onmiddellijk het aquarelblok tevoorschijn gehaald. En mijn impressies vastgelegd. Een tweede vakantie op Ameland, maar dan thuis. Maar in 2021 passeren we tijdens een van onze fietstochten de Ballumerbocht. Vanuit de verte oogt het mysteieus. Met de naam Ballumerbocht wordt ook wel het buitendijkse gebied op en nabij de Stroomleidam aangeduid. Op deze pier is een reddingsstation van het eiland gevestigd, een van de twee reddingstations van de KNRM op Ameland. Op dezelfde pier zijn tevens verschillende oudere type reddingsboten van de KNRM te bezichtigen.
€75,00

Eternal Sunshine of the Spotless Mind no. 2

Eternal Sunshine of the Spotless Mind no. 2

Het schilderij is gebaseerd op de film Amerikaanse sciencefiction cultfilm Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004) van Charlie Kaufman. Met een hoofdrol voor Kate Winslet. De titel is ontleend aan een gedicht van Alexander Pope (1688-1744), over de tragische liefdesgeschiedenis van Héloïse  en Abélard. Een citaat uit dit gedicht wordt in de film gebruikt door een van de acteurs. The world forgetting, by the world forgot.
Eternal sunshine of the spotless mind!

€695,00

Grientsveen

Grientsveen

Ook landschappen dichtbij intrigeren me om op doek te zetten. Voor de hand ligt dan 'iets met de Maas'. Inderdaad: wijdse, pragtige vergezichten. Maar in dit geval heb ik gekozen voor de 'arme gronden': De Peel. Vroeger een gebied vol hardwerkende turfstekers en keuterboeren. Armoe troef, en veel kinderen te voeden. Het land van de ontginningen en Toon Kortooms. Het schilderij is een geabstraheerde verbeelding van het landschap rond Grientsveen. Het avondlicht valt over de heide..
€150,00

I'm Thinking of Ending Things

I'm Thinking of Ending Things

De titel heb ik ontleend aan de gelijknamige film van Charlie Kaufman uit 2020. Die op zijn beurt weer de titel ontleende aan de roman van Iain Reid. De Volkskrant meldde destijds in een recensie het volgende: ‘Onder ieder beeld in I’m Thinking of Ending Things gaapt de afgrond’. De dimensie tijd wordt volledig losgelaten. Voor mij is het ook een soort oneindig en ontregelend universum. Een zwart gat, waaruit geen ontsnappen mogelijk is. Een eindeloze reis, waarin alles wat je ontmoet uit elkaar valt, oplost. Soms dacht ik ook de sfeer uit de films van David Lynch terug te moeten brengen. Dat komt nog wel een keer.
€795,00

Mont Ventoux - De kale Berg

Mont Ventoux - De kale Berg

De Mont Ventoux (1909 m.) is een mythische berg in de Franse Provence. Gevreesd door de wielrenners die hem moeten befietsen. De Kale Berg, is zijn bijnaam. En inderdaad: je waant je er op een maanlandschap. Helaas heb ik hem nooit befietst. Wel een paar keer er per auto naar boven geweest. En ook dat maakt indruk. Het kan er spoken, vooral vanwege de ijzige wind. Niet zonder reden: Mont Ventoux. Want het Franse ‘vent’ betekent ‘wind’. De winderige berg, dus. De koning van de Provence. Van verre al zichtbaar. Aquarel op 300grams Canson Montval papier. De vermelde prijs is exclusief passe-partout en/of lijst
€75,00

Mont Ventoux no.2

Mont Ventoux no.2

De Mont Ventoux (1909 m.) is een mythische berg in de Franse Provence. Gevreesd door de wielrenners die hem moeten befietsen. De Kale Berg, is zijn bijnaam. En inderdaad: je waant je er op een maanlandschap. Helaas heb ik hem nooit befietst. Wel een paar keer er per auto naar boven geweest. En ook dat maakt indruk. Het kan er spoken, vooral vanwege de ijzige wind. Niet zonder reden: Mont Ventoux. Want het Franse ‘vent’ betekent ‘wind’. De winderige berg, dus. De koning van de Provence. Van verre al zichtbaar. Aquarel op 300grams Canson Montval papier. De vermelde prijs is exclusief passe-partout en/of lijst
€75,00

Mont Ventoux no.3

Mont Ventoux no.3

De Mont Ventoux (1909 m.) is een mythische berg in de Franse Provence. Gevreesd door de wielrenners die hem moeten befietsen. De Kale Berg, is zijn bijnaam. En inderdaad: je waant je er op een maanlandschap. Helaas heb ik hem nooit befietst. Wel een paar keer er per auto naar boven geweest. En ook dat maakt indruk. Het kan er spoken, vooral vanwege de ijzige wind. Niet zonder reden: Mont Ventoux. Want het Franse ‘vent’ betekent ‘wind’. De winderige berg, dus. De koning van de Provence. Van verre al zichtbaar.   Aquarel op 300grams Canson Montval papier. De vermelde prijs is exclusief passe-partout en/of lijst
€75,00

Out of the Blue, no.3 - Major Tom

Out of the Blue, no.3 - Major Tom

Met lange tussenpozen werkte ik in 2021 aan mijn sub-reeks ‘Out of the Blue’. Dit is no. 3 in de reeks. Ik kom ik via een virtuele galactische bocht toch weer terug in de ruimte, in de macrocosmos van het heelal. En denk daarbij aan Major Tom van David Bowie:              Though I’m past one hundred thousand miles
I’m feeling very still
And I think my spaceship knows which way to go
Tell my wife I love her very much
She knows
€795,00

Pourville

Pourville

Normandië is een deel van Frankrijk dat je uitdaagt te schilderen, en dan met name de kusten. We komen er bijna jaarlijks en het verveelt nooit. En elke keer is het weer anders. Met name door het schitterende licht dat speelt met de kleuren. 
€150,00

Schiermonnikoog - Duinlandschap

Schiermonnikoog - Duinlandschap

In september 2022 ben ik voor het eerst op Schiermonnikoog. Texel en Ameland hadden we al eerder ontdekt. Schiermonnikoog is niet alleen een paradijs, maar ook een schilderparadijs. Thuisgekomen grijp ik onmiddellijk met aquarelpenseeel. Het wordt een duinlandschap. In mijn dagboek van 7 september noteer ik: De schelpenpaden glimmen in de zon. In het algemeen zijn ze flink aangestampt en dus goed te befietsen. Op een aantal plekken, vooral als het pad omhoog loopt, is het schelpengrit door regenbuien naar beneden gestroomd. Het gevolg is een helling van los zand, rul en te slecht om naar boven te fietsen. Maar daar hebben ze hier wat op gevonden: hooi. Dat over de hele breedte en lengte van het pad is uitgestrooid. Maar het belangrijkste: het fietst lekker over zo’n hooipad. Weinig andere fietsers nog. Dus de pedalen gaan relaxt rond op het Bospad, het Westerhofpad, het Jacobspad of hoe al die paden ook mogen heten. Jacobspad? Opnieuw een stukje van de Camino naar Santiago de Compostela gefietst. Even ben ik terug in 2010 en 2013. Daar waren hetere vuren dan hier. De oversteek van de Franse Pyreneeën. Cruz de Ferro. O Cebreiro. Bloed zweet en tranen. Doe mij maar een hooipad. Gemaakt op 300grams Hahnemühle-Cézanne papier
€95,00

Schiermonnikoog - Paal 3 no.1

Schiermonnikoog - Paal 3 no.1

Van Lauwersoog naar Schiermonnikoog. Vanuit de verte zie je het eiland meer vorm krijgen. Je gaat aan land (we hebben de fiets bij ons, want het eiland is autoluw) en voelt je al snel thuis. Een soort ongrijpbare magie komt over je. In september 2022 zijn we er voor het eerst. In mijn dagboek noteer ik: De schelpenpaden glimmen in de zon. In het algemeen zijn ze flink aangestampt en dus goed te befietsen. Op een aantal plekken, vooral als het pad omhoog loopt, is het schelpengrit door regenbuien naar beneden gestroomd. Het gevolg is een helling van los zand, rul en te slecht om naar boven te fietsen. Maar daar hebben ze hier wat op gevonden: hooi. Dat over de hele breedte en lengte van het pad is uitgestrooid. Maar het belangrijkste: het fietst lekker over zo’n hooipad. Weinig andere fietsers nog. Dus de pedalen gaan relaxt rond op het Bospad, het Westerhofpad, het Jacobspad of hoe al die paden ook mogen heten. Jacobspad? Opnieuw een stukje van de Camino naar Santiago de Compostela gefietst. Even ben ik terug in 2010 en 2012. Daar waren hetere vuren dan hier. De oversteek van de Franse Pyreneeën. Cruz de Ferro. O Cebreiro. Bloed zweet en tranen. Maar hier op Schiermonnikoog gaat alles met twee vingers in de neus. Doe mij maar een hooipad. Het aquarel laat het strand bij Paal 3 zien. Als we er rondlopen staat er een strakblauwe lucht en is het er aangenaam warm.
€75,00

Schiermonnikoog - Wad no.3

Schiermonnikoog - Wad no.3

Van Lauwersoog naar Schiermonnikoog. Vanuit de verte zie je het eiland meer vorm krijgen. Je gaat aan land (we hebben de fiets bij ons, want het eiland is autoluw) en voelt je al snel thuis. Een soort ongrijpbare magie komt over je. In september 2022 zijn we er voor het eerst. In mijn dagboek noteer ik: Het loopt naar het einde van de middag. Het tij is laag, veel van het wad is al drooggevallen. De zon doet het water tussen de modderbanken oplichten alsof de hemel nabij is. Alle kleuren van de regenboog verdringen zich in dit pandemonium van licht, water, planten en slik. You’ve nothing seen yet! We fietsen eersterangs langs de rand van het water, dat zich nu vele honderden meters heeft teruggetrokken. Alles glimt, glinstert, parelt en schittert. Je gelooft je eigen ogen niet. Meermaals even van de fiets af om het met de camera vast te leggen. Caleidoscopische beelden. Een walhalla voor elke landschaps- of zeeschilder. Kan er nauwelijks genoeg van krijgen. Heldergele kleipaden meanderen door de begroeide delen van het wad. Aan het einde van een in alle tinten groen en geel geschilderd tapijt zien we de donkere contouren van het Havenpaviljoen Wad Anderz. Het licht van de zon eigent zich grote delen van het spiegeloppervlak toe. We zien zonder schroom de zon in het water schijnen. Op andere plekken duiken door zon en wind gedroogde algententen op. Dan weer passeren we aaneengesloten blokken graniet die de koppigheid van de zee moeten breken. In de verte kerven zich scherp de zilveren sporen van een niet lang geleden vertrokken boot.
€75,00

Seascape Côte d'Opale - drieluik 2022

Seascape Côte d'Opale - drieluik 2022

De kleine seascapes lenen zich volgens mij uitstekend om in combinatie, bijvoorbeeld met drie naast elkaar, één geheel te vormen. Een drieluik (triptich) geeft de combinatie een nieuwe dynamiek die ze 'mono' niet zouden hebben. Als startpunt heb ik een selectie van Normandische kusten gekozen: ruig, vaak grauw, wind en een ruwe zee. De 3 onderdelen zijn eventueel ook per stuk te koop. De prijs is dan € 45,00 per stuk.
€145,00

UKRAINE SORROWS no. 10 - DONBAS KILLING FIELDS

UKRAINE SORROWS no. 10 - DONBAS KILLING FIELDS

Vlak na het uitbreken van de oorlog in Oekraïne begon ik na te denken over het maken van een reeks kleine (30x40) gouaches op acrylschilderpapier (360grams). Het eerste werk gaf ik de titel: Eve of destruction: De vooravond van de vernietiging. Ik nam mij voor elke dag een werk in de reeks te maken. In iets meer dan twee weken werden dat er 15. De oorlog in Oekraïne bleek met de dag cynischer, gruwelijke en onmenselijker te worden. Als werktitel gebruikte ik: Poetins Mind. Niet dat ik me in staat achtte in het hoofd te kunnen kijken van de kille Russische robot-president (voor mij een soort Dr. Strangelove,naar aanleiding van Stanley Kubricks gelijknamige film uit 1964). Maar het was een poging.   De vermelde prijs is zonder lijst en/of passe-partou
€85,00

UKRAINE SORROWS no. 11 - LAST FLIGHT FROM KYIV

UKRAINE SORROWS no. 11 - LAST FLIGHT FROM KYIV

Vlak na het uitbreken van de oorlog in Oekraïne begon ik na te denken over het maken van een reeks kleine (30x40) gouaches op acrylschilderpapier (360grams). Het eerste werk gaf ik de titel: Eve of destruction: De vooravond van de vernietiging. Ik nam mij voor elke dag een werk in de reeks te maken. In iets meer dan twee weken werden dat er 15. De oorlog in Oekraïne bleek met de dag cynischer, gruwelijke en onmenselijker te worden. Als werktitel gebruikte ik: Poetins Mind. Niet dat ik me in staat achtte in het hoofd te kunnen kijken van de kille Russische robot-president (voor mij een soort Dr. Strangelove,naar aanleiding van Stanley Kubricks gelijknamige film uit 1964). Maar het was een poging.   De vermelde prijs is zonder lijst en/of passe-partou
€85,00

UKRAINE SORROWS no. 12 - TEARS FROM ODESSA

UKRAINE SORROWS no. 12 - TEARS FROM ODESSA

Vlak na het uitbreken van de oorlog in Oekraïne begon ik na te denken over het maken van een reeks kleine (30x40) gouaches op acrylschilderpapier (360grams). Het eerste werk gaf ik de titel: Eve of destruction: De vooravond van de vernietiging. Ik nam mij voor elke dag een werk in de reeks te maken. In iets meer dan twee weken werden dat er 15. De oorlog in Oekraïne bleek met de dag cynischer, gruwelijke en onmenselijker te worden. Als werktitel gebruikte ik: Poetins Mind. Niet dat ik me in staat achtte in het hoofd te kunnen kijken van de kille Russische robot-president (voor mij een soort Dr. Strangelove,naar aanleiding van Stanley Kubricks gelijknamige film uit 1964). Maar het was een poging.   De vermelde prijs is zonder lijst en/of passe-partou
€85,00

UKRAINE SORROWS no. 13 - SEVERODONETSK HELLFIRE

UKRAINE SORROWS no. 13 - SEVERODONETSK HELLFIRE

Vlak na het uitbreken van de oorlog in Oekraïne begon ik na te denken over het maken van een reeks kleine (30x40) gouaches op acrylschilderpapier (360grams). Het eerste werk gaf ik de titel: Eve of destruction: De vooravond van de vernietiging. Ik nam mij voor elke dag een werk in de reeks te maken. In iets meer dan twee weken werden dat er 15. De oorlog in Oekraïne bleek met de dag cynischer, gruwelijke en onmenselijker te worden. Als werktitel gebruikte ik: Poetins Mind. Niet dat ik me in staat achtte in het hoofd te kunnen kijken van de kille Russische robot-president (voor mij een soort Dr. Strangelove,naar aanleiding van Stanley Kubricks gelijknamige film uit 1964). Maar het was een poging.   De vermelde prijs is zonder lijst en/of passe-partout.
€85,00

UKRAINE SORROWS no. 14 - BLOODY DNJPER

UKRAINE SORROWS no. 14 - BLOODY DNJPER

Vlak na het uitbreken van de oorlog in Oekraïne begon ik na te denken over het maken van een reeks kleine (30x40) gouaches op acrylschilderpapier (360grams). Het eerste werk gaf ik de titel: Eve of destruction: De vooravond van de vernietiging. Ik nam mij voor elke dag een werk in de reeks te maken. In iets meer dan twee weken werden dat er 15. De oorlog in Oekraïne bleek met de dag cynischer, gruwelijke en onmenselijker te worden. Als werktitel gebruikte ik: Poetins Mind. Niet dat ik me in staat achtte in het hoofd te kunnen kijken van de kille Russische robot-president (voor mij een soort Dr. Strangelove,naar aanleiding van Stanley Kubricks gelijknamige film uit 1964). Maar het was een poging.   De vermelde prijs is zonder lijst en/of passe-partout.
€85,00

UKRAINE SORROWS - no. 15 - BLACK SEA MOURNING

UKRAINE SORROWS - no. 15 - BLACK SEA MOURNING

Vlak na het uitbreken van de oorlog in Oekraïne begon ik na te denken over het maken van een reeks kleine (30x40) gouaches op acrylschilderpapier (360grams). Het eerste werk gaf ik de titel: Eve of destruction: De vooravond van de vernietiging. Ik nam mij voor elke dag een werk in de reeks te maken. In iets meer dan twee weken werden dat er 15. De oorlog in Oekraïne bleek met de dag cynischer, gruwelijke en onmenselijker te worden. Als werktitel gebruikte ik: Poetins Mind. Niet dat ik me in staat achtte in het hoofd te kunnen kijken van de kille Russische robot-president (voor mij een soort Dr. Strangelove,naar aanleiding van Stanley Kubricks gelijknamige film uit 1964). Maar het was een poging.   De vermelde prijs is zonder lijst en/of passe-partout.
€85,00

UKRAINE SORROWS no.1 - EVE OF DESTRUCTION

UKRAINE SORROWS no.1 - EVE OF DESTRUCTION

Vlak na het uitbreken van de oorlog in Oekraïne begon ik na te denken over het maken van een reeks kleine (30x40) gouaches op acrylschilderpapier (360grams). Het eerste werk gaf ik de titel: Eve of destruction: De vooravond van de vernietiging. Ik nam mij voor elke dag een werk in de reeks te maken. In iets meer dan twee weken werden dat er 15. De oorlog in Oekraïne bleek met de dag cynischer, gruwelijke en onmenselijker te worden. Als werktitel gebruikte ik: Poetins Mind. Niet dat ik me in staat achtte in het hoofd te kunnen kijken van de kille Russische robot-president (voor mij een soort Dr. Strangelove,naar aanleiding van Stanley Kubricks gelijknamige film uit 1964). Maar het was een poging.   De vermelde prijs is zonder lijst en/of passe-partout.
€85,00

UKRAINE SORROWS no.2 - PARADISE LOST

UKRAINE SORROWS no.2 - PARADISE LOST

Vlak na het uitbreken van de oorlog in Oekraïne begon ik na te denken over het maken van een reeks kleine (30x40) gouaches op acrylschilderpapier (360grams). Het eerste werk gaf ik de titel: Eve of destruction: De vooravond van de vernietiging. Ik nam mij voor elke dag een werk in de reeks te maken. In iets meer dan twee weken werden dat er 15. De oorlog in Oekraïne bleek met de dag cynischer, gruwelijke en onmenselijker te worden. Als werktitel gebruikte ik: Poetins Mind. Niet dat ik me in staat achtte in het hoofd te kunnen kijken van de kille Russische robot-president (voor mij een soort Dr. Strangelove,naar aanleiding van Stanley Kubricks gelijknamige film uit 1964). Maar het was een poging.   De vermelde prijs is zonder lijst en/of passe-partout.
€85,00

UKRAINE SORROWS no.3 - SLAVA UKRAINI

UKRAINE SORROWS no.3 - SLAVA UKRAINI

Vlak na het uitbreken van de oorlog in Oekraïne begon ik na te denken over het maken van een reeks kleine (30x40) gouaches op acrylschilderpapier (360grams). Het eerste werk gaf ik de titel: Eve of destruction: De vooravond van de vernietiging. Ik nam mij voor elke dag een werk in de reeks te maken. In iets meer dan twee weken werden dat er 15. De oorlog in Oekraïne bleek met de dag cynischer, gruwelijke en onmenselijker te worden. Als werktitel gebruikte ik: Poetins Mind. Niet dat ik me in staat achtte in het hoofd te kunnen kijken van de kille Russische robot-president (voor mij een soort Dr. Strangelove,naar aanleiding van Stanley Kubricks gelijknamige film uit 1964). Maar het was een poging.   De vermelde prijs is zonder lijst en/of passe-partout.
€85,00

UKRAINE SORROWS no.4 - IK KAN NIET LUISTEREN ZONDER TRANEN

UKRAINE SORROWS no.4 - IK KAN NIET LUISTEREN ZONDER TRANEN

Vlak na het uitbreken van de oorlog in Oekraïne begon ik na te denken over het maken van een reeks kleine (30x40) gouaches op acrylschilderpapier (360grams). Het eerste werk gaf ik de titel: Eve of destruction: De vooravond van de vernietiging. Ik nam mij voor elke dag een werk in de reeks te maken. In iets meer dan twee weken werden dat er 15. De oorlog in Oekraïne bleek met de dag cynischer, gruwelijke en onmenselijker te worden. Als werktitel gebruikte ik: Poetins Mind. Niet dat ik me in staat achtte in het hoofd te kunnen kijken van de kille Russische robot-president (voor mij een soort Dr. Strangelove,naar aanleiding van Stanley Kubricks gelijknamige film uit 1964). Maar het was een poging.   De vermelde prijs is zonder lijst en/of passe-partout.
€85,00

UKRAINE SORROWS no.5 - GOODBYE IGOR PROPAPAS

UKRAINE SORROWS no.5 - GOODBYE IGOR PROPAPAS

Vlak na het uitbreken van de oorlog in Oekraïne begon ik na te denken over het maken van een reeks kleine (30x40) gouaches op acrylschilderpapier (360grams). Het eerste werk gaf ik de titel: Eve of destruction: De vooravond van de vernietiging. Ik nam mij voor elke dag een werk in de reeks te maken. In iets meer dan twee weken werden dat er 15. De oorlog in Oekraïne bleek met de dag cynischer, gruwelijke en onmenselijker te worden. Als werktitel gebruikte ik: Poetins Mind. Niet dat ik me in staat achtte in het hoofd te kunnen kijken van de kille Russische robot-president (voor mij een soort Dr. Strangelove,naar aanleiding van Stanley Kubricks gelijknamige film uit 1964). Maar het was een poging.   De vermelde prijs is zonder lijst en/of passe-partout.
€85,00

UKRAINE SORROWS no.6 - HIER WOONT NIEMAND

UKRAINE SORROWS no.6 - HIER WOONT NIEMAND

Vlak na het uitbreken van de oorlog in Oekraïne begon ik na te denken over het maken van een reeks kleine (30x40) gouaches op acrylschilderpapier (360grams). Het eerste werk gaf ik de titel: Eve of destruction: De vooravond van de vernietiging. Ik nam mij voor elke dag een werk in de reeks te maken. In iets meer dan twee weken werden dat er 15. De oorlog in Oekraïne bleek met de dag cynischer, gruwelijke en onmenselijker te worden. Als werktitel gebruikte ik: Poetins Mind. Niet dat ik me in staat achtte in het hoofd te kunnen kijken van de kille Russische robot-president (voor mij een soort Dr. Strangelove,naar aanleiding van Stanley Kubricks gelijknamige film uit 1964). Maar het was een poging.   De vermelde prijs is zonder lijst en/of passe-partout.
€85,00

UKRAINE SORROWS no.7 - DER UNVOLLENDETE

UKRAINE SORROWS no.7 - DER UNVOLLENDETE

Vlak na het uitbreken van de oorlog in Oekraïne begon ik na te denken over het maken van een reeks kleine (30x40) gouaches op acrylschilderpapier (360grams). Het eerste werk gaf ik de titel: Eve of destruction: De vooravond van de vernietiging. Ik nam mij voor elke dag een werk in de reeks te maken. In iets meer dan twee weken werden dat er 15. De oorlog in Oekraïne bleek met de dag cynischer, gruwelijke en onmenselijker te worden. Als werktitel gebruikte ik: Poetins Mind. Niet dat ik me in staat achtte in het hoofd te kunnen kijken van de kille Russische robot-president (voor mij een soort Dr. Strangelove,naar aanleiding van Stanley Kubricks gelijknamige film uit 1964). Maar het was een poging.  Der Unvollendete (no. 7 in de reeks) is met reden vaag gehouden. Hoe de toekomst eruit zal zien in Oekraïne is voorlopig ongewis.  De vermelde prijs is zonder lijst en/of passe-partout.
€85,00

UKRAINE SORROWS no.8 - GOODBYE TO ALL THAT

UKRAINE SORROWS no.8 - GOODBYE TO ALL THAT

Vlak na het uitbreken van de oorlog in Oekraïne begon ik na te denken over het maken van een reeks kleine (30x40) gouaches op acrylschilderpapier (360grams). Het eerste werk gaf ik de titel: Eve of destruction: De vooravond van de vernietiging. Ik nam mij voor elke dag een werk in de reeks te maken. In iets meer dan twee weken werden dat er 15. De oorlog in Oekraïne bleek met de dag cynischer, gruwelijke en onmenselijker te worden. Als werktitel gebruikte ik: Poetins Mind. Niet dat ik me in staat achtte in het hoofd te kunnen kijken van de kille Russische robot-president (voor mij een soort Dr. Strangelove,naar aanleiding van Stanley Kubricks gelijknamige film uit 1964). Maar het was een poging.  De titel 'Goodbye to all that' verwijst naar een boek van Robert Graves (Nederlandse titel: Dat hebben we gehad) over de loopgravenoorlog tijdens de Eerste Wereldoorlog. Vergelijkbaar met die in de Donbas.  De vermelde prijs is zonder lijst en/of passe-partout.
€85,00

UKRAINE SORROWS no.9 - MARIUPOL WAR GAMES

UKRAINE SORROWS no.9 - MARIUPOL WAR GAMES

Vlak na het uitbreken van de oorlog in Oekraïne begon ik na te denken over het maken van een reeks kleine (30x40) gouaches op acrylschilderpapier (360grams). Het eerste werk gaf ik de titel: Eve of destruction: De vooravond van de vernietiging. Ik nam mij voor elke dag een werk in de reeks te maken. In iets meer dan twee weken werden dat er 15. De oorlog in Oekraïne bleek met de dag cynischer, gruwelijke en onmenselijker te worden. Als werktitel gebruikte ik: Poetins Mind. Niet dat ik me in staat achtte in het hoofd te kunnen kijken van de kille Russische robot-president (voor mij een soort Dr. Strangelove,naar aanleiding van Stanley Kubricks gelijknamige film uit 1964). Maar het was een poging.   Bij de Donbas Killing Fields werd ik geïnspireerd door de tekeningen van de Franse tekenaar Tardi die Louis-Ferdinanand Celine's 'Reis naar het einde van de nacht' (o.a. over de Eerste Wereldoorlog) illustreerde. De vermelde prijs is zonder lijst en/of passe-partout.
€85,00

Viral Dreams

Viral Dreams

Opnieuw duik ik in de wereld van de virussen. Virussen die ons sinds het begin van de coronatijd (begin 2020) in de houdgreep hielden. Dit schrilderij is een peroonlijke interpretatie van een wb dat een verwoestend virus kan ontwikkelem. De gesuggereerde macrocosmos is naadloos in te ruilen voor een microcosmos
€495,00

Virtual Spaces

Virtual Spaces

Een tijd lang geen uitbreiding gehad in mijn reeks A SPACE ODYSSEY. Maar werkend (met lange tussenpozen) aan mijn sub-reeks ‘Out of the Blue’ kom ik via een virtuele galactische bocht toch weer terug in de ruimte. Maar in dit geval niet in de macrocosmos van het heelal, maar in de microcosmos. Dieper de cel in, een ries door de moleculen. Maar toegegeven, ook Stanley Kubrick’s film 2001 A Space Odyssey speelde een rol. Met name de caleidoscopische trip naar Jupiter, begeleid de al even hallucinerende muziek (o.a. Lux Aeterna) van de Hongaarse componist Györgi Ligeti, was mijn inspiratiebron. Al meer dan een jaar stond mijn ‘Virtual Spaces’ op de bok. Uiteindelijk nog een paar kleine veranderingen aangebracht. Het ik af. Voorlopig. Maar de ruimte blijft eindeloos. Dus wie weet, ik blijf reizen door het universum. De prijs is exclusief lijst;   
€795,00

Ameland - Duinlandschap 1

Ameland - Duinlandschap 1

Voor het eerst naar Ameland in 2021. We logeerden en fietsten er een aantal dagen rond. De weersomstandigheden waren fantastisch. En zeker op de fiets adem je dan dit droomeiland helamaal in. De witte stranden en duinen. De rust. Ik ben sowieso al gek op kusten, dus hier kom je helemaal aan je trekken. Thuisgekomen onmiddellijk het aquarelblok tevoorschijn gehaald. En mijn impressies vastgelegd. Een tweede vakantie op Ameland, maar dan thuis. Het afgebeelde duinlandschap ligt ongeveer op het midden van het eiland, ten oosten van de plaats Nes. Het aquarel is gemaakt op 300grams Canson Montval papier, 24x32.
€95,00

Ameland - Duinlandschap 2

Ameland - Duinlandschap 2

Voor het eerst naar Ameland in 2021. We logeerden en fietsten er een aantal dagen rond. De weersomstandigheden waren fantastisch. En zeker op de fiets adem je dan dit droomeiland helamaal in. De witte stranden en duinen. De rust. Ik ben sowieso al gek op kusten, dus hier kom je helemaal aan je trekken. Thuisgekomen onmiddellijk het aquarelblok tevoorschijn gehaald. En mijn impressies vastgelegd. Een tweede vakantie op Ameland, maar dan thuis. Het afgebeelde duinlandschap ligt ongeveer op het midden van het eiland, ten oosten van de plaats Nes. Het aquarel is gemaakt op 300grams Canson Montval papier, 24x32.
€95,00

Ameland - Duinlandschap 3

Ameland - Duinlandschap 3

Voor het eerst naar Ameland in 2021. We logeerden en fietsten er een aantal dagen rond. De weersomstandigheden waren fantastisch. En zeker op de fiets adem je dan dit droomeiland helamaal in. De witte stranden en duinen. De rust. Ik ben sowieso al gek op kusten, dus hier kom je helemaal aan je trekken. Thuisgekomen onmiddellijk het aquarelblok tevoorschijn gehaald. En mijn impressies vastgelegd. Een tweede vakantie op Ameland, maar dan thuis. In het oosten zijn de duinen relatief kalkrijk en is de verstuivingsdynamiek hoog, waardoor de hier gelegen Kooiduinen en Oerderduinen soortenrijk zijn.  Het aquarel is gemaakt op 300grams Cancon Montval papier, 24x32
€95,00

Ameland - Het Oerd 1

Ameland - Het Oerd 1

Voor het eerst naar Ameland in 2021. We logeerden en fietsten er een aantal dagen rond. De weersomstandigheden waren fantastisch. En zeker op de fiets adem je dan dit droomeiland helamaal in. De witte stranden en duinen. De rust. Ik ben sowieso al gek op kusten, dus hier kom je helemaal aan je trekken. Thuisgekomen onmiddellijk het aquarelblok tevoorschijn gehaald. En mijn impressies vastgelegd. Een tweede vakantie op Ameland, maar dan thuis. Het Oerd is een omvangrijk natuurgebied aan de oostzijde van Ameland. Het is een oud en begroeid duinencomplex, waarvan de Oerdblinkert met +24 meter het hoogste duin van het eiland is. Het aquarel is gemaakt op 300grams Canson Montval papier, 24x32
€95,00

ARCTIC 06  - Abandoned Coal Plant / Kolenverwerkingsinstallatie / Komi Republic, Rusland

ARCTIC 06 - Abandoned Coal Plant / Kolenverwerkingsinstallatie / Komi Republic, Rusland

Geschilderd naar de foto (Abandoned Coal Plant' van de Russische fotograaf Danila Tkatchenko. Het werk maakt deel uit van zijn reeks 'RESTRICTED AREAS'. Hij definieert het afgebeelde 'bouwwerk' als volgt: Part of an unfinished structure -- which bears some resemblance to a Star Wars Sandcrawler, in the vicinity of the Baikonur Cosmodrome, Kazachstan Reizend door de voormalige Sovjet-Unie fotografeerde Tkachenko artefacten uit een ander tijdperk - verlaten en vervallen, bevroren in ijs en in de tijd. "De sites van vergeten wetenschappelijke triomfen, verlaten gebouwen van bijna onmenselijke complexiteit. De perfecte technocratische toekomst die nooit kwam." Bij het fotograferen van deze vervallen sites wijst Tkachenko op de zinloosheid van ons verlangen naar constante vooruitgang.
€125,00

ARCTIC 07 - Cultural Center at Bombing Trial Field

ARCTIC 07 - Cultural Center at Bombing Trial Field

Geschilderd naar de foto van de Russische fotograaf Danila Tkatchenko. Het werk maakt deel uit van zijn reeks 'RESTRICTED AREAS'. Hijzelf zegt er het volgende over: The building on the photo shows the cultural center, one of the objects for bombing. Russia, Komi Republic, 2014. Tkachenko fotografeerde ze op voormalige militaire bases of locaties voor ruimtevaarttechnologie of nucleaire testen, onvindbaar op de kaart. Restricted Areas is in 2016 is ook als boek verschenen. Reizend door de voormalige Sovjet-Unie fotografeerde Tkachenko artefacten uit een ander tijdperk - verlaten en vervallen, bevroren in ijs en in de tijd. "De sites van vergeten wetenschappelijke triomfen, verlaten gebouwen van bijna onmenselijke complexiteit. De perfecte technocratische toekomst die nooit kwam." Bij het fotograferen van deze vervallen sites wijst Tkachenko op de zinloosheid van ons verlangen naar constante vooruitgang.
€125,00

ARCTIC 1 - Amphibious airplane BBA12

ARCTIC 1 - Amphibious airplane BBA12

Ik startte mijn reeks ARCTIC aquarellen in het voorjaar van 2021. De aanleiding was een documentaire die ik op tv zag over de Russische fotograaf Danila Tkachenko. Hij werd bekend door zijn hallucinerende winterse foto's van mislukte, megalomane projecten uit de tijd van de Sovjet Unie. Protserige regeringsgebouwen, lanceerinstallaties voor raketten, Futuristische vliegtuigen en onderzeeër's, enz.  Deze aquarel laat het 'Amphibious Airplane' BBA12 zien. Het kon vertikaal opstijgen. Er zijnj er maar twee van gebouwd, in 1976. Een ervan craschte tijdens een transport. Het project werd gecancelled. 
€95,00

ARCTIC 2 - Memorial Palace  / Buziluzka

ARCTIC 2 - Memorial Palace / Buziluzka

Mijn tweede aquarel in de ARCTIC – reeks, voorjaar van 2021. De aanleiding was een documentaire die ik op tv zag over de Russische fotograaf Danila Tkachenko. Hij werd bekend door zijn hallucinerende winterse foto's van mislukte, megalomane projecten uit de tijd van de Sovjet Unie. Protserige regeringsgebouwen, lanceerinstallaties voor raketten, Futuristische vliegtuigen en onderzeeër's, enz.    ● ARCTIC 02 Memorial Palace of the Bulgarian Communist Party / Buziluzka (1981). Gesloten en verlaten in 1989, te duur in onderhoud. Vooral omdat er veel kobalt verwerkt was in de grote mozaïeken. De betonnen ‘bunker’ staat nu weg te rotten.
€95,00

ARCTIC 3 - Diesel-Electric Submarine B-307, project 641B

ARCTIC 3 - Diesel-Electric Submarine B-307, project 641B

Ik startte mijn reeks ARCTIC aquarellen in het voorjaar van 2021. De aanleiding was een documentaire die ik op tv zag over de Russische fotograaf Danila Tkachenko. Hij werd bekend door zijn hallucinerende winterse foto's van mislukte, megalomane projecten uit de tijd van de Sovjet Unie. Protserige regeringsgebouwen, lanceerinstallaties voor raketten, Futuristische vliegtuigen en onderzeeër's, enz.  Deze aquarel laat het Diesel-Electric Submarine B-307, project 641B zien. Destijds de grootste onderzeeër ter wereld. In de Engelse beschrijving lees ik het volgende:  An old Soviet submarine, model B-307, Tango class, on the grounds of the Avtovaz Technical Museum in Tolyatti, Russia. The B-307 entered service in 1977 and was decommissioned in 2002. At 300 feet in length (91 meters) it was the world's largest diesel submarine of its time They loom out of the mist and snow. Part industrial wreckage, part monument to a future that never was, the relics in the photographs of Danila Tkachenko are otherworldly artefacts.
€95,00

ARCTIC 5 A test bench for missiles in Kazachstan, Kyzylorda region

ARCTIC 5 A test bench for missiles in Kazachstan, Kyzylorda region

Geschilderd naar de foto van de Russische fotograaf Danila Tkatchenko. Het werk maakt deel uit van zijn reeks 'RESTRICTED AREAS'. Hij definieert het afgebeelde 'bouwwerk' als volgt: Part of an unfinished structure -- which bears some resemblance to a Star Wars Sandcrawler, in the vicinity of the Baikonur Cosmodrome, Kazakhstan Reizend door de voormalige Sovjet-Unie fotografeerde Tkachenko artefacten uit een ander tijdperk - verlaten en vervallen, bevroren in ijs en in de tijd. "De sites van vergeten wetenschappelijke triomfen, verlaten gebouwen van bijna onmenselijke complexiteit. De perfecte technocratische toekomst die nooit kwam." Bij het fotograferen van deze vervallen sites wijst Tkachenko op de zinloosheid van ons verlangen naar constante vooruitgang.
€125,00

ARCTIC no.8 - Hangar at the former firing field for biological weapons. Kazachstan, Akmola region

ARCTIC no.8 - Hangar at the former firing field for biological weapons. Kazachstan, Akmola region

Afgebeeld is een hangar bij het voormalige schietveld (testen) voor biologische wapens in Kazachstan, regio Akmola. De aquarel is geschilderd naar de foto (2015) van de Russische fotograaf Danila Tkatchenko. De foto maakt deel uit vam zijn reeks RESTRICTED AREAS. Tkatchenko studeerde af aan de Rodchenko Moskou School of Photography and Multimedia, afdeling documentaire fotografie. In hetzelfde jaar werd hij winnaar van de World Press Photo 2014 competitie met het project Escape, waar hij 3 jaar aan werkte. In maart 2015 beëindigde hij het hier getoonde project ‘Restricted Areas’, dat al een aantal internationale onderscheidingen ontving, waaronder de European Publishers Award voor fotografie en de Burn Magazine Grant. De foto’s tonen bijzondere technologische, architectonische en culturele overblijfselen van de voormalige Sovjet-Unie. Tkachenko fotografeerde ze op voormalige militaire bases of locaties voor ruimtevaarttechnologie of nucleaire testen, onvindbaar op de kaart. Restricted Areas is in 2016 is ook als boek verschenen.
€125,00

ARCTIC no.9 -  SUNKEN CRUISESHIP BULGARIA

ARCTIC no.9 - SUNKEN CRUISESHIP BULGARIA

Gezonken cruiseschip Bulgaria, in de republiek Tatarstan, Rusland. De Bulgaria werd later boven water getakeld. Er bevonden zich nog 122 lijken aan boord. Het aquarel is geschilderd naar de foto van de Russische fotograaf Danila Tkatchenko. Het werk maakt deel uit van zijn serie RESTRICTED AREAS.  Danila Tkachenko (Moskou, 1989) studeerde af aan de Rodchenko Moskou School of Photography and Multimedia, afdeling documentaire fotografie. In maart 2015 beëindigde hij het hier getoonde project ‘Restricted Areas’, dat al een aantal internationale onderscheidingen ontving, waaronder de European Publishers Award voor fotografie en de Burn Magazine Grant. De foto’s tonen bijzondere technologische, architectonische en culturele overblijfselen van de voormalige Sovjet-Unie. Tkachenko fotografeerde ze op voormalige militaire bases of locaties voor ruimtevaarttechnologie of nucleaire testen, onvindbaar op de kaart. Restricted Areas is in 2016 is ook als boek verschenen.
€125,00

Bisons Yellowstone National Park 6, winter scene

Bisons Yellowstone National Park 6, winter scene

In december 2020 zag ik op tv een documentaire van National Geographic over bisons in het Yellowstone National Park in Montana / Wyoming. Bisons in de sneeuw in prachtige winterlandschappen. Ik ben onmiddellijk begonnen om ze ook zelf in beeld te brengen. Als aquarel. Prachtige, indrukwekkende beesten in de sneeuw. Tijdens onze reis door Yellowstone in 2017 zagen we die machtige beesten met eigen ogen in Lamar Valley in Yellowstone.N.P. (Montana/USA). Maar wel eind augustus, in de zomer dus.  De vermelde prijs is exclusief passe-partout en lijst.
€110,00

Desierto Dreams 1

Desierto Dreams 1

De rode, c.q. oker- en ijzerachtige kleuren van deze schilderijen (en als tweeluik) tweeluik verwijzen naar de verschroeide aarde in Monument Valley (Arizona, USA) en de Desierto de Tabernas (de woestijn van Tabernas / Andalusië). Beide desolate woestijnen bezochten we tijdens onze reizen. Ze vormen beide het decor en de plek waar spaghettiwesterns werden en nog steeds worden opgenomen. In de schilderijen is wat rood zand uit Monument Valley verwerkt, ter plekke opgeschept en mee naar huis genomen. Desierto 1 vormt samen met Desierto 2 vormen tweeluik. Maar zis separaat als schilderij afgerond. De prijs is per stuk is € 600. Indien als tweeluik gekocht: 30% korting.
€600,00

FARGO

FARGO

FARGO. Ik verwijs bij deze titel naar de legendarische Amerikaanse misdaadfilm van de broers Joel en Ethan Coen. De film verscheen in 1996, en de hoofdrollen werden o.a. vertolkt door Francis McDormand, William H. Macy en Steve Buscemi. De film werd overladen met Oscarnominaties en diverse andere filmprijzen. Later kwam er een vervolg in de vorm van een tv-serie.  Het begin van de film heeft me altijd geïntrigeerd: een auto die zich in een compleet winters landschap door een sneeuwstorm ploegt. Locatie: de omgeving van het stadje Fargo, in North Dakota. Het aquarel is gemaakt op 300grams Hahnemühle - Cézanne papier. De vermelde prijs is exclusief passe-partout en/of lijst
€95,00

NEW YORK SUNSET

NEW YORK SUNSET

NEW YORK. Een intrigerende stad. Een dynamische stad. Een stad die je energie geeft, ondanks alle megalomane uitwassen. Een iconische stad ook die zich leent voor iconische beelden. Een filmische stad. Verschillende keren waren we er. Eerder maakte ik er een aantal schilderijen over, o.a. al naar aanleiding van de aanslagen op de Twin Towers ('Oh, my God! We're flying low! We're flying way too low!'), of over de ineenstorting van Wallstreet in 2008 ('Burned'). Dit aquarel focust zich op een van de weinige relatieve rustmomenten van de dag: de zonsondergand. Maar in de diepte blijft de hectiek van alle dag zijn gang gaan. Het aquarel is gemaakt op 300grams Canson - Montval papier, 32x41 cm. De vermeld eprijs is exclusief passe-partout en/of lijst.  
€125,00

Out of the Blue 2 - Stairway

Out of the Blue 2 - Stairway

Met lange tussenpozen werkte ik in 2021 aan mijn sub-reeks ‘Out of the Blue’. Dit is no. 32 in de reeks. Ik kom ik via een virtuele galactische bocht toch weer terug in de ruimte, in de macrocosmos van het heelal. En denk daarbij aan Major Tom van David Bowie:  Am I sitting in a tin can
Far above the world
Planet Earth is blue
And there's nothing I can do      
€750,00

Reuzenberenklauw 1

Reuzenberenklauw 1

Soms kom ik tijdens mijn fietstochten prachtig bloeiende planten tegen. Zoals een heel veld reuzenberenklauwen tussen de Boekend en maasbree (Noord Limburg). Het is een invasieve exoot van een paar meter hoog vaak..Het sap van deze imponeren schermbloemige plant kan ernstige gevolgen hebben als het op je huid komt. Toen ik er passeerde waren de planten al over hun bloei-hoogtepunt heen. Het aquarel is gemaakt op 300grams Canson Montval papier. De vermelde prijs is exclusief lijst, glas, passe-partout en/of verzendkosten.
€95,00

Reuzenberenklauw 2

Reuzenberenklauw 2

Soms kom ik tijdens mijn fietstochten prachtig bloeiende planten tegen. Zoals een heel veld reuzenberenklauwen tussen de Boekend en maasbree (Noord Limburg). Het is een invasieve exoot van een paar meter hoog vaak..Het sap van deze imponeren schermbloemige plant kan ernstige gevolgen hebben als het op je huid komt. Toen ik er passeerde waren de planten al over hun bloei-hoogtepunt heen. Het aquarel is gemaakt op 300grams Canson Montval papier. De vermelde prijs is exclusief lijst, glas en/of passe-partout.
€95,00

Schadijkse Heide no.1

Schadijkse Heide no.1

De Schadijkse Heide is een uitgestrekt natuurgebied in Noord Limburg, in de buurt van het kerkdorp Meterik. Heide, zandgonden en bossen, een ideaal gebied om er te wandelen. En inspiratie op te doen om te verweken in een aquarel.  De vermelde prijs is exclusief lijst, passe-partout en/of verzendkosten.
€95,00

Schadijkse Heide no.2

Schadijkse Heide no.2

De Schadijkse Heide is een uitgestrekt natuurgebied in Noord Limburg, in de buurt van het kerkdorp Meterik. Heide, zandgonden en bossen, een ideaal gebied om er te wandelen. En inspiratie op te doen om te verweken in een aquarel.  De vermelde prijs is exclusief lijst, passe-partout en/of verzendkosten.
€95,00

Seascape Côte d'Opale - drieluik 2021

Seascape Côte d'Opale - drieluik 2021

De kleine seascapes lenen zich volgens mij uitstekend om in combinatie, bijvoorbeeld met drie naast elkaar, één geheel te vormen. Een drieluik (triptich) geeft de combinatie een nieuwe dynamiek die ze 'mono' niet zouden hebben. Als startpunt heb ik een selectie van Normandische kusten gekozen: ruig, vaak grauw, wind en een ruwe zee. De 3 onderdelen zijn eventueel ook per stuk te koop. De prijs is dan € 45,00 per stuk.
€145,00

Stoned

Stoned

Soms volstaat het om je werk terug te voeren naar iets elementairs. Zoals een wolk, het water of zoals in deze aquarel: een steen. Onder een dreigende lucht. Een grote steen, dat dan weer wel.   De vermelde prijs is exclusief lijst, glas en/of passe-partout
€75,00

The Granary

The Granary

THE GRANARY, is een aquarel op 300grams Canson-Montval papier, 32x41. Deze aquarel heb ik gemaakt in januari 2021. Het is gebaseerd op een aquarel uit 1961 van de Amerikaanse kunstenaar Andrew Wyeth. Een paar jaar geleden heb ik verschillende ‘remakes’ gemaakt van zijn aquarellen. The Granary is een van zijn winterse werken. Zelf zei hij er destijds het volgende over: I prefer winter and fall, when you feel the bone structure of the landscape — the loneliness of it, the dead feeling of winter. Something waits beneath it, the whole story doesn’t show. De vermelde prijs is exclusief passe-partout en/of lijst  
€95,00

Vlaams Winterlandschap no. 1

Vlaams Winterlandschap no. 1

In de winter van 2020-2021 begon ik aan een aantal aquarellen in winterse sfeer. Naast de bizons in Yellowstone (een reeks van 6 aquarellen) maakte ik tegelijkertijd een aantal aquarellen in de geest van de Belgische landschapsschilder Valerius de Saedeleer (1867-1941), een van de belangrijkste vertegenwoordigers van de zogenaamde Latemse School. Ook de Saedeleer schilderde een aantal prachtige winterlandschappen. Zijn naam werd me aangeleverd door mijn neef Wim Hofman, schrijver en schilder. Het aquarel is gemaakt op 300grams Hahnemühle / Cézanne papier, afmetingen 30x30 De vermelde prijs is exclusief passe-partout en/of lijst, c.q. verzendkosten.
€105,00

Vlaams Winterlandschap, no.2

Vlaams Winterlandschap, no.2

In de winter van 2020-2021 begon ik aan een aantal aquarellen in winterse sfeer. Naast de bizons in Yellowstone (een reeks van 6 aquarellen) maakte ik tegelijkertijd een aantal aquarellen in de geest van de Belgische landschapsschilder Valerius de Saedeleer (1867-1941), een van de belangrijkste vertegenwoordigers van de zogenaamde Latemse School. Ook de Saedeleer schilderde een aantal prachtige winterlandschappen. Het aquarel is gemaakt op 300grams Canson/Montval papier, afmetingen 32x41 De vermelde prijs is exclusief passe-partout en/of lijst, c.q. verzendkosten.  
€115,00

Vlaams Winterlandschap no.3

Vlaams Winterlandschap no.3

In de winter van 2020-2021 begon ik aan een aantal aquarellen in winterse sfeer. Naast de bizons in Yellowstone (een reeks van 6 aquarellen) maakte ik tegelijkertijd een aantal aquarellen in de geest van de Belgische landschapsschilder Valerius de Saedeleer (1867-1941), een van de belangrijkste vertegenwoordigers van de zogenaamde Latemse School. Ook de Saedeleer schilderde een aantal prachtige winterlandschappen. Het aquarel is gemaakt op 300grams Canson/Montval papier, afmetingen 32x41 De vermelde prijs is exclusief passe-partout en/of lijst
€115,00

Vlaams Winterlandschap no. 4

Vlaams Winterlandschap no. 4

In de winter van 2020-2021 begon ik aan een aantal aquarellen in winterse sfeer Naast de bizons in Yellowstone (een reeks van 6 aquarellen) maakte ik tegelijkertijd een aantal aquarellen in de geest van de Belgische landschapsschilder Valerius de Saedeleer (1867-1941), een van de belangrijkste vertegenwoordigers van de zogenaamde Latemse School. Ook de Saedeleer schilderde een aantal prachtige winterlandschappen. Het aquarel is gemaakt op 300grams Hahnemühle / Cézanne papier, afmetingen 30x40 De vermelde prijs is exclusief passe-partout en/of lijst
€105,00

Vlaams Winterlandschap no.5

Vlaams Winterlandschap no.5

In de winter van 2020-2021 begon ik aan een aantal aquarellen in winterse sfeer. Naast de bizons in Yellowstone (een reeks van 6 aquarellen) maakte ik tegelijkertijd een aantal aquarellen in de geest van de Belgische landschapsschilder Valerius de Saedeleer (1867-1941), een van de belangrijkste vertegenwoordigers van de zogenaamde Latemse School. Ook de Saedeleer schilderde een aantal prachtige winterlandschappen. Het aquarel is gemaakt op 300grams Talens/vanGogh papier, afmetingen 30x40 De vermelde prijs is exclusief passe-partout en/of lijst
€110,00

Vlissingen - strand bij Pier 7 aan de boulevard

Vlissingen - strand bij Pier 7 aan de boulevard

De laatste jaren komen we vaak in Zeeland. In 2021 er zelfs tweemaal een vakantieweek doorgebracht. We logeren dan in Koudekerke. En van daaruit verkennen, meest per fiets, we de prachtige provincie. Vlissingen licht dichtbij, en geeft altijd inspiratie. Zoals dit strand aan de boulevard, bij Pier 7. De vermelde prijs is exclusief lijst, glas, passe-partout en/of verzendkosten.
€105,00

Watertower Detroit

Watertower Detroit

Een van mijn voorkeuren die ik kies bij het aquarelleren: de watertoren. In Nederland zijn dat vaak nogal obligatie utilitaire gebouwen. In de USA, en met name in de grote steden, zijn die 'watertowers' kenmerkende installaties/gebouwen in de verstedelijkte omgeving. New York, Chicago, Detroit enz, er staan er honderden, boven op hoge gebouwen. Vooral tegen de avond krijgen ze bijna een functie als 'landmark', zoals ze tegen de lucht staan afgetekend. Zoals deze in indrustriestad Detroit. Een stad in verval vanwege achterstallig onderhoud in de auto-industrie. Het aquarel is gemaakt op 300grams Canson-Montval papier De vermelde prijs is exclusief passe-partout en/of lijst
€115,00

Winterlandschap Grubbenvorst

Winterlandschap Grubbenvorst

In januari 2021 vilel er een dik pak sneeuw in Noord Limburg. Wegen waren soms onbegaanbaar. In ieder geval vaak glad en niet veilig. Dus wandelen in de omgeving. Zoals op de dag dat ik dit landschap voor me zag, gewoon tijdens een wandeling rondom het dorp: smeltende sneeuw, soms al soms de aarde die weer tevoorschijn kwam. In de verte dreigende wolken die nog meer sneeuw aankondigen. Het aquarel is gemaakt op 300grams Hahnemühle-Cézanne papier. De vermelde aankoopprijs is exclusief passe-partout en/of lijst
€115,00

Abandonned  Industrial Plant with Watertower - Detroit

Abandonned Industrial Plant with Watertower - Detroit

Een van mijn voorkeuren die ik kies bij het aquarelleren: de watertoren. In Nederland zijn dat vaak nogal obligatie utilitaire gebouwen. In de USA, en met name in de grote steden, zijn die 'watertowers' kenmerkende installaties/gebouwen in de verstedelijkte omgeving. New York, Chicago, Detroit enz, er staan er honderden, boven op hoge gebouwen. Vooral tegen de avond krijgen ze bijna een functie als 'landmark', zoals ze tegen de lucht staan afgetekend. Zoals deze in indrustriestad Detroit. Een stad in verval vanwege achterstallig onderhoud in de auto-industrie. Het aquarel is gemaakt op 300grams Canson-Montval papier De vermelde prijs is eclusie passe-partout en/of lijst  
€115,00

Audresselles

Audresselles

Audresselles is een klein dorp aan de Franse Côte d'Opale, vlakbij Cap Gris Nez en Cap Blanc Nez. Noord Frankrijk, dus, bij helder weer is er aan de overkant Engeland te zien. Met enige regelmaat keer ik, met Gemma, terug naar deze prachtige kust die altijd inspiratie geeft.   
€795,00

Bisons Yellowstone National Park 5, winter-scene

Bisons Yellowstone National Park 5, winter-scene

In december 2020 zag ik op tv een documentaire van National Geographic over bisons in het Yellowstone National Park in Montana / Wyoming. Bisons in de sneeuw in prachtige winterlandschappen. Ik ben onmiddellijk begonnen om ze ook zelf in beeld te brengen. Als aquarel. Prachtige, indrukwekkende beesten in de sneeuw. Tijdens onze reis door Yellowstone in 2017 zagen we die machtige beesten met eigen ogen in Lamar Valley in Yellowstone.N.P. (Montana/USA). Maar wel eind augustus, in de zomer dus.  De vermelde prijs is exclusief passe-partout en lijst.
€110,00

Bisons - Yellowstone National Park, winter scene 1

Bisons - Yellowstone National Park, winter scene 1

In december 2020 zag ik op tv een documentaire van National Geographic over bisons in het Yellowstone National Park in Montana / Wyoming. Bisons in de sneeuw in prachtige winterlandschappen. Ik ben onmiddellijk begonnen om ze ook zelf in beeld te brengen. Als aquarel. Prachtige, indrukwekkende beesten in de sneeuw. Tijdens onze reis door Yellowstone in 2017 zagen we die machtige beesten met eigen ogen in Lamar Valley in Yellowstone.N.P. (Montana/USA). Maar wel eind augustus, in de zomer dus.  De vermelde prijs is exclusief passe-partout en lijst.
€105,00

Bisons Yellowstone National Park, winter scene 2

Bisons Yellowstone National Park, winter scene 2

In december 2020 zag ik op tv een documentaire van National Geographic over bisons in het Yellowstone National Park in Montana / Wyoming. Bisons in de sneeuw in prachtige winterlandschappen. Ik ben onmiddellijk begonnen om ze ook zelf in beeld te brengen. Als aquarel. Prachtige, indrukwekkende beesten in de sneeuw. Tijdens onze reis door Yellowstone in 2017 zagen we die machtige beesten met eigen ogen in Lamar Valley in Yellowstone.N.P. (Montana/USA). Maar wel eind augustus, in de zomer dus.  De vermelde prijs is exclusief passe-partout en lijst.
€105,00

Bisons Yellowstone National Park, winter scene 3

Bisons Yellowstone National Park, winter scene 3

In december 2020 zag ik op tv een documentaire van National Geographic over bisons in het Yellowstone National Park in Montana / Wyoming. Bisons in de sneeuw in prachtige winterlandschappen. Ik ben onmiddellijk begonnen om ze ook zelf in beeld te brengen. Als aquarel. Prachtige, indrukwekkende beesten in de sneeuw. Tijdens onze reis door Yellowstone in 2017 zagen we die machtige beesten met eigen ogen in Lamar Valley in Yellowstone.N.P. (Montana/USA). Maar wel eind augustus, in de zomer dus.  De vermelde prijs is exclusief passe-partout en lijst.
€105,00

Bisons Yellowstone National Park, winter scene 4

Bisons Yellowstone National Park, winter scene 4

In december 2020 zag ik op tv een documentaire van National Geographic over bisons in het Yellowstone National Park in Montana / Wyoming. Bisons in de sneeuw in prachtige winterlandschappen. Ik ben onmiddellijk begonnen om ze ook zelf in beeld te brengen. Als aquarel. Prachtige, indrukwekkende beesten in de sneeuw. Tijdens onze reis door Yellowstone in 2017 zagen we die machtige beesten met eigen ogen in Lamar Valley in Yellowstone.N.P. (Montana/USA). Maar wel eind augustus, in de zomer dus.  De vermelde prijs is exclusief passe-partout en lijst.
€105,00

Côte d'Opale 2.1

Côte d'Opale 2.1

Het plan om een aantal kleine (25x25) 'seascapes' te schilderen in een wat losse stijl, en met een beperkt aantal kleuren, probeer ik nog even door te zetten. Dit schilderijtje (in acryl) is de 1e van de tweede reeks van drie. Bij het schilderen van deze klein-formaat seascapes heb ik me laten inspireren door de ruige Normandische kusten, een gebied waar ik elk jaar, verdeeld over de verschillende seizoenen, wel een keer te vinden zijn. Het zijn intieme, naar abstract neigende mini zeelandschapen, waar de kust, het strand en de zee,  en de lucht een soort drieëenheid vormen.
€30,00

Côte d'Opale 2.3

Côte d'Opale 2.3

Het plan om een aantal kleine (25x25) 'seascapes' te schilderen in een wat losse stijl, en met een beperkt aantal kleuren, probeer ik nog even door te zetten. Dit schilderijtje (in acryl) is het 3e in de tweede reeks van drie. Bij het schilderen van deze klein-formaat seascapes heb ik me laten inspireren door de ruige Normandische kusten, een gebied waar ik elk jaar, verdeeld over de verschillende seizoenen, wel een keer te vinden zijn. Het zijn intieme, naar abstract neigende mini zeelandschapen, waar de kust, het strand en de zee,  en de lucht een soort drieëenheid vormen.
€35,00

Etretat

Etretat

De laatste jaren bezoeken we steeds de Normandische kusten in Frankrijk. Authentieke landschappen: ruig land, historisch land, hoge kliffen en een altijd imponerende zee. Kortom voor een schilder altijd inspirerend. Vorig jaar voor de zoveelste keer weer Etretat bezocht. De haven van Etretat ligt ingebed tussen hoge witte kalkrotsen. Tot in de 19e eeuw was deze plek moeilijk toegankelijk en dus heerlijk ongerept. Het landschap was zo bijzonder en authentiek dat veel kunstenaars erop afkwamen en… inspiratie vonden. Isabey was de eerste die de schilderachtige omgeving kwam ontdekken, vanaf de jaren 1820. Claude Monet verbleef hier de hele winter van 1868.
€695,00

LIGHTHOUSE CAPE FORCHU 1

LIGHTHOUSE CAPE FORCHU 1

Geïnspireerd door de vuurtorens van Edward Hopper en Andrew Wyeth heb ik inmiddels zelf ook al meerdere vuurtorens gschilderd. Lang geleden enkele Bretonse (in olieverf) en in 2019 als aquarel, in de kleuren (sepia-achtig) van de farmhouses van Andrew Wyeth. Lighthouse Cape Forchu. Het betreft in werkelijkheid de remake van de vuurtoren op Nova Scotia (Canada) voor de zwart-wit film The Lighthouse (2019). De aquarel is gemaakt op 300 grams Canson Montval papier. De vermelde prijs is exclusief passe-partout en lijst.
€85,00

LIGHTHOUSE CAPE FORCHU 2

LIGHTHOUSE CAPE FORCHU 2

Geïnspireerd door de vuurtorens van Edward Hopper en Andrew Wyeth heb ik inmiddels zelf ook al meerdere vuurtorens gschilderd. Lang geleden enkele Bretonse (in olieverf) en in 2019 als aquarel, in de kleuren (sepia-achtig) van de farmhouses van Andrew Wyeth. Lighthouse Cape Forchu. Het betreft in werkelijkheid de remake van de vuurtoren op Nova Scotia (Canada) voor de zwart-wit film The Lighthouse (2019). De aquarel is gemaakt op 300 grams Canson Montval papier. Deze versie is anders dan Cape Forchu 1. In dit geval is de vuurtoren gemaakt vanuit een tegenoverstelde zichtrichting, en in de lente. De vermelde prijs is exclusief passe-partout en lijst.
€85,00

Mill in Chadds Ford, Pennsylvania

Mill in Chadds Ford, Pennsylvania

Ook in de zomer van 2020 ben ik, net als in de twee voorafgaande jaren, weer begonnen met aquarel. En ook nu laat ik me vaak inspireren door de sepia-achtige kleuren van de Amerikaanse kunstenaar Anrew Wyeth. Chadds Ford (Pennsylvania) ligt in het verlengde van de mills, farmhouses en lighthouses die ik met name in 2019 maakte. Ook nu op 300grams Canson Montval papier. Het aquarel is gemaakt op 300 grams Canson papier. De vermelde verkooprijs is zonder lijst / glas.
€95,00

Saint-Valéry-en-Caux

Saint-Valéry-en-Caux

De Normandische kust is een van mijn favoriete bestemmingen. Bijna elk jaar zijn we er. Machtige wolkenpartijen, rotsen, hagelwitte kliffen, zandstranden: het blijven fascinerende landschappen. Ook Saint-Valérie-en-Caux bezochten we een aantal keren. Het aquarel is gemaakt op 300 grams Canson-Montval aquarelpapier. De vermelde prijs is eclusief passe-partout en lijst.
€85,00

Seascapes - Drieluik / Triptych 2

Seascapes - Drieluik / Triptych 2

De Côte d'Opale aan de noord-Franse kust fascineert me, vooral het 'opalen' licht is er betoverend. Zeer waarschijnlijk wordt het veroorzaakt door de combinatie van de juiste zonnestand, de kleur van het water en die van de krijtrotsen (niet overal aanwezig overigens). De kleine seascapes lenen zich volgens mij uitstekend om in combinatie, bijvoorbeeld met drei naast elkaar, één geheel te vormen. Een drieluik (triptich) dus. Hoewel enigszins verschillend van kleur, geeft de combinatie een nieuwe dynamiek die ze 'mono' niet zouden hebben. Het standpunt is bij alle onderdelen hetzelfde: zeezich vanaf het strand. Als startpunt heb ik een selectie van Normandische kusten gekozen: ruig, vaak grauw, wind en een ruwe zee.
€95,00

Spring is passing

Spring is passing

In de reeks Japanse calligrafieën heb ik een aantal Haiku's van de Japanse dichter Matsuo Basho vormgegeven. Dit is de tweede. Op stevig dik karton. 旅に病んで  夢は枯野を  かけ廻る [Tabi ni yande/ Yume wa kareno wo/ Kakemeguru] Sicking on journey, My dream run about A desolate field
€65,00

The Miller House 2.0

The Miller House 2.0

Ook in de zomer van 2020 ben ik, net als in de twee voorafgaande jaren, weer begonnen met aquarel. En ook nu laat ik me vaak inspireren door de sepia-achtige kleuren van de Amerikaanse kunstenaar Anrew Wyeth. The Miller House ligt in het verlengde van de andere farmhouses die ik met name in 2019 maakte. Ook nu op 300grams Canson Montval papier. Het aquarel is gemaakt op 300 grams Canson papier. De vermelde verkooprijs is zonder lijst / glas.
€95,00

The owner of the old thatched hut

The owner of the old thatched hut

In de reeks Japanse calligrafieën heb ik een aantal Haiku's van de Japanse dichter Matsuo Basho vormgegeven. Dit is de derde. Op stevig dik karton. 草の戸も  住替る代ぞ  ひなの家   [Kusa no to mo/ Sumikawaru yo zo/ Hina no ie] The owner of the old thatched hut Has been also another It’s the Doll’s Festival
€65,00

What will it effect, when all is done?

What will it effect, when all is done?

"Ground Control to Major Tom," is de bekende openingszin van de eerste hit van David Bowie. Het verhaal van Major Tom begint in 1969 bij Bowies single 'Space Oddity'. Hij schrijft het nummer naar aanleiding van het bekijken van de film 2001: A Space Odyssey​ en komt op het idee van een fictieve astronaut: Major Tom is geboren. In 'Space Oddity' verlaat hij de aarde en loopt alles zoals gepland. Verderop in het nummer denkt de ruimtevaarder dat het goed gaat, totdat hij doorkrijgt dat er iets mis is en hij het contact met de aarde verloren is.  De titel van mijn schilderij verwijst naar een tekstfragment uit het nummer 'Major Tom'.  
€695,00

While rolling the Chimaki dumpling

While rolling the Chimaki dumpling

In de reeks Japanse calligrafieën heb ik een aantal Haiku's van de Japanse dichter Matsuo Basho vormgegeven. Dit is de eerste. Op stevig dik karton 粽結ふ  片手にはさむ  額髪   [Chimaki yu/ Katate ni hasamu/ Hitai gami] While rolling the Chimaki dumpling The other hand holds Her bangs
€65,00

Bretagne Quiberon 1

Bretagne Quiberon 1

Ik heb dit schilderij pas in 2019 teruggevonden, in een krat op zolder. Het schilderij dateert uit 1989. In de jaren '80 van de vorige eeuw huurden we bijna jaarlijks een huis aan de kust van het schiereiland Quiberon (Frankrijk). Ter plekke maakt ik potlood- of houtskooltekeningen. Thuis schilderde ik dan de impressies op doek. De geschilderde plek moet ergens aan de kust op Quiberon terug te vinden zijn. 
€150,00

Christina's Farmhouse

Christina's Farmhouse

Sinds enige tijd ben ik gefascineerd door het werk van de Amerkaanse kunstenaar Andrew Wyeth (1917-2009). Hij is een van de bekendste en meest geliefde kunstenaars van de Verenigde Staten en schilderde vooral het platteland van Pennsylvania en Maine. Het werk van Wyeth herken je aan zijn beperkte palet bestaande uit aardetinten. Als materiaal gebruikte hij vaak waterverf en ei tempera. Al werkte hij precies en gedetailleerd, toch ging hij voorbij het pure realisme door aan elk werk een bepaalde emotie toe te voegen. Zijn werk valt daardoor te plaatsen in het magisch realisme. Ik probeer hem in mijn aquarellen hem volledig te imiteren, maar me vooral op door door hem gecreëerde sfeer te concentreren. En daar dan een eigen invulling te geven. Het aquarel is gemaakt op 300 grams papier (Fabriano). De vermelde verkooprijs is zonder lijst / glas.
€75,00

Detroit Blues - Water Tower

Detroit Blues - Water Tower

De mondiale crisis vanaf 2008 hakte er flink in in Detroit. De Amerikaanse automobielindustrie die flink vertegenwoordigd was in de stad verschrompelde. Met desastreuze gevolgen voor de werknemers. Verpaupering met grote leegstand als gevolg. Degenen die nog in staat waren elder nieuw werk te vinden vertrokken. De stad liet een desolate aanblik zien. Landhuizen en andere woningen werden ruïnes. Fabrieken boden leegstand en verloederden. Een van die fabrieksterreinen, inclusief een oude watertoren, laat ik zien op deze aquarel. Vergane glorie. En een herinnering aan betere economische tijden. Het aquarel is gemaakt op 300 grams Canson papier. De vermelde verkooprijs is zonder lijst / glas.  
€75,00

Dog-Days - The Swamp no.1

Dog-Days - The Swamp no.1

Tijdens de periode met extreem hete temperaturen (de hondsdagen / dog-days) in de zomer van 2019 begin ik aan een serie aquarellen, waarvan ik de kleuren en de sfeer relateer aan de stijl van de Amerikaanse (Maine, Pennsylvania) kunstenaars Andrew Wyeth en Ray Hendershot. Mijn thema: The Swamp (het moeras). No.1 is in klein formaat (21x21), de volgende steeds in het formaat 36x36. De sfeer is enigszins zompig, mysterieus zelfs misschien, maar wat ik probeer over te brengen is de verrotting, het vocht en de invloed van klimaat en natuur.  De vermelde prijs is steeds zonder lijst en/of passe-partout. De aquarel is gemaakt op 300-grams papier.
€75,00

Dog-Days - The Swamp no.2

Dog-Days - The Swamp no.2

Tijdens de periode met extreem hete temperaturen (de hondsdagen / dog-days) in de zomer van 2019 begin ik aan een serie aquarellen, waarvan ik de kleuren en de sfeer relateer aan de stijl van de Amerikaanse (Maine, Pennsylvania) kunstenaars Andrew Wyeth en Ray Hendershot. Mijn thema: The Swamp (het moeras). No.1 is in klein formaat (21x21), de volgende steeds in het formaat 36x36. De sfeer is enigszins zompig, mysterieus zelfs misschien, maar wat ik probeer over te brengen is de verrotting, het vocht en de invloed van klimaat en natuur.  De vermelde prijs is steeds zonder lijst en/of passe-partout. De aquarel is gemaakt op 300-grams papier.
€105,00

Dog-Days - The Swamp no.3

Dog-Days - The Swamp no.3

Tijdens de periode met extreem hete temperaturen (de hondsdagen / dog-days) in de zomer van 2019 begin ik aan een serie aquarellen, waarvan ik de kleuren en de sfeer relateer aan de stijl van de Amerikaanse (Maine, Pennsylvania) kunstenaars Andrew Wyeth en Ray Hendershot. Mijn thema: The Swamp (het moeras). No.1 is in klein formaat (21x21), de volgende steeds in het formaat 36x36. De sfeer is enigszins zompig, mysterieus zelfs misschien, maar wat ik probeer over te brengen is de verrotting, het vocht en de invloed van klimaat en natuur.  De vermelde prijs is steeds zonder lijst en/of passe-partout. De aquarel is gemaakt op 300-grams papier.
€105,00

Dog-Days - The Swamp no.4

Dog-Days - The Swamp no.4

Tijdens de periode met extreem hete temperaturen (de hondsdagen / dog-days) in de zomer van 2019 begin ik aan een serie aquarellen, waarvan ik de kleuren en de sfeer relateer aan de stijl van de Amerikaanse (Maine, Pennsylvania) kunstenaars Andrew Wyeth en Ray Hendershot. Mijn thema: The Swamp (het moeras). No.1 is in klein formaat (21x21), de volgende steeds in het formaat 36x36. De sfeer is enigszins zompig, mysterieus zelfs misschien, maar wat ik probeer over te brengen is de verrotting, het vocht en de invloed van klimaat en natuur.  De vermelde prijs is steeds zonder lijst en/of passe-partout. De aquarel is gemaakt op 300-grams papier.
€105,00

Dunes 01

Dunes 01

Mijn voorliefde voor zee en kusten heb ik nooit onder stoelen of banken gestopt. De combinatie van steeds onder invloed van het licht veranderende landschappen geeft me een ongelimiteerde vorm van inspiratie. Lucht, water en aarde veroorzaken, raken er verzeild zou ik bijna willen zeggen, in een nooit eindigende metamorfose, waar ook de wind zijn steentje aan bijdraagt. De kleuren van mijn duinlandschappen zijn geïnspireerd door het kleurenpalet van de Amerikaanse kunstenaar Andrew Wyeth, een in Nederland, mijns inziens, nog te weinig geapprecieerde schilder. De vermelde prijs is exclusief lijst en/of passepartout.
€85,00

Dunes 02

Dunes 02

Mijn voorliefde voor zee en kusten heb ik nooit onder stoelen of banken gestopt. De combinatie van steeds onder invloed van het licht veranderende landschappen geeft me een ongelimiteerde vorm van inspiratie. Lucht, water en aarde veroorzaken, raken er verzeild zou ik bijna willen zeggen, in een nooit eindigende metamorfose, waar ook de wind zijn steentje aan bijdraagt. De kleuren van mijn duinlandschappen zijn geïnspireerd door het kleurenpalet van de Amerikaanse kunstenaar Andrew Wyeth, een in Nederland, mijns inziens, nog te weinig geapprecieerde schilder. De vermelde prijs is exclusief lijst en/of passepartout.
€85,00

Dunes 03

Dunes 03

Mijn voorliefde voor zee en kusten heb ik nooit onder stoelen of banken gestopt. De combinatie van steeds onder invloed van het licht veranderende landschappen geeft me een ongelimiteerde vorm van inspiratie. Lucht, water en aarde veroorzaken, raken er verzeild zou ik bijna willen zeggen, in een nooit eindigende metamorfose, waar ook de wind zijn steentje aan bijdraagt. De kleuren van mijn duinlandschappen zijn geïnspireerd door het kleurenpalet van de Amerikaanse kunstenaar Andrew Wyeth, een in Nederland, mijns inziens, nog te weinig geapprecieerde schilder. De vermelde prijs is exclusief lijst en/of passepartout.
€85,00

Dunes 04

Dunes 04

Mijn voorliefde voor zee en kusten heb ik nooit onder stoelen of banken gestopt. De combinatie van steeds onder invloed van het licht veranderende landschappen geeft me een ongelimiteerde vorm van inspiratie. Lucht, water en aarde veroorzaken, raken er verzeild zou ik bijna willen zeggen, in een nooit eindigende metamorfose, waar ook de wind zijn steentje aan bijdraagt. De kleuren van mijn duinlandschappen zijn geïnspireerd door het kleurenpalet van de Amerikaanse kunstenaar Andrew Wyeth, een in Nederland, mijns inziens, nog te weinig geapprecieerde schilder. De vermelde prijs is exclusief lijst en/of passepartout.
€100,00

Farmhouse on a late autumn aftenoon

Farmhouse on a late autumn aftenoon

Sinds kort ben ik gefascineerd door het werk van de Amerkaanse kunstenaar Andrew Wyeth (1917-2009). Hij is een van de bekendste en meest geliefde kunstenaars van de Verenigde Staten en schilderde vooral het platteland van Pennsylvania en Maine. Het werk van Wyeth herken je aan zijn beperkte palet bestaande uit aardetinten. Als materiaal gebruikte hij vaak waterverf en ei tempera. Al werkte hij precies en gedetailleerd, toch ging hij voorbij het pure realisme door elk werk een stukje emotie mee te geven. Zijn werk valt te plaatsen in het magisch realisme. Ik probeer in mijn aquarellen hem niet volledig te imiteren, maar me vooral op door door hem gecreëerde sfeer te concentreren. Het aquarel is gemaakt op 300 grams papier (Canson). De vermelde verkooprijs is zonder lijst / glas.  
€75,00

Farmhouse on Mill Road

Farmhouse on Mill Road

Een jaar geleden ontdekte ik Andrew Newell Wyeth (1917-2009). Wyeth was een zeer gerenommeerde Amerikaanse kunstenaar. En legde gelijk de focus op zijn aquarellen. Raakte begeesterd van zijn kunst. Vanaf 1939 begon hij met een bijna fotografische nauwkeurigheid landschapsschilderijen te schilderen van met name Pennsylvania en Maine waar hij zijn zomers doorbracht. Wyeth maakte gebruik van tempera dat zijn zwager Peter Hurd bij hem geïntroduceerd had. Hij schilderde verlaten plekken met hier en daar een eenzame figuur en maakte vaak gebruik van bruinen en grijzen. Zijn Farmhouse on Mill Road behoort tot de aquarellen die hij maakte in een van zijn meest favoriete omgevingen.  Het aquarel is gemaakt op 300 grams Canson papier. De vermelde verkooprijs is zonder lijst / glas.
€95,00

Farm Houses, Maine

Farm Houses, Maine

Sinds enige tijd ben ik gefascineerd door het werk van de Amerkaanse kunstenaar Andrew Wyeth (1917-2009). Hij is een van de bekendste en meest geliefde kunstenaars van de Verenigde Staten en schilderde vooral het platteland van Pennsylvania en Maine. Het werk van Wyeth herken je aan zijn beperkte palet bestaande uit aardetinten. Als materiaal gebruikte hij vaak waterverf en ei tempera. Al werkte hij precies en gedetailleerd, toch ging hij voorbij het pure realisme door aan elk werk een bepaalde emotie toe te voegen. Zijn werk valt daardoor te plaatsen in het magisch realisme. Ik probeer hem in mijn aquarellen hem volledig te imiteren, maar me vooral op door door hem gecreëerde sfeer te concentreren. En daar dan een eigen invulling te geven. Het aquarel is gemaakt op 300 grams papier (Canson). De vermelde verkooprijs is zonder lijst / glas.
€95,00

Farmhouse Wyoming no.1

Farmhouse Wyoming no.1

Sinds kort ben ik gefascineerd door het werk van de Amerkaanse kunstenaar Andrew Wyeth (1917-2009). Hij is een van de bekendste en meest geliefde kunstenaars van de Verenigde Staten en schilderde vooral het platteland van Pennsylvania en Maine. Het werk van Wyeth herken je aan zijn beperkte palet bestaande uit aardetinten. Als materiaal gebruikte hij vaak waterverf en ei tempera. Al werkte hij precies en gedetailleerd, toch ging hij voorbij het pure realisme door elk werk een stukje emotie mee te geven. Zijn werk valt te plaatsen in het magisch realisme. Ik probeer in mijn aquarellen hem niet volledig te imiteren, maar me vooral op door door hem gecreëerde sfeer te concentreren. Ik ben niet in Pennsylvania en Maine geweest , maar sommige landschappen (de Wastelands) in de staten Wyoming en Montana (waar ik wel ben geweest) lijken erg op de door Wyeth geschilderde landschappen. Het aquarel is gemaakt op 300 grams papier (Canson). De vermelde verkooprijs is zonder lijst / glas.
€75,00

Farmhouse Wyoming no.2

Farmhouse Wyoming no.2

Sinds kort ben ik gefascineerd door het werk van de Amerkaanse kunstenaar Andrew Wyeth (1917-2009). Hij is een van de bekendste en meest geliefde kunstenaars van de Verenigde Staten en schilderde vooral het platteland van Pennsylvania en Maine. Het werk van Wyeth herken je aan zijn beperkte palet bestaande uit aardetinten. Als materiaal gebruikte hij vaak waterverf en ei tempera. Al werkte hij precies en gedetailleerd, toch ging hij voorbij het pure realisme door elk werk een stukje emotie mee te geven. Zijn werk valt te plaatsen in het magisch realisme. Ik probeer in mijn aquarellen hem niet volledig te imiteren, maar me vooral op door door hem gecreëerde sfeer te concentreren. Ik ben niet in Pennsylvania en Maine geweest , maar sommige landschappen (de Wastelands) in de staten Wyoming en Montana (waar ik wel ben geweest) lijken erg op de door Wyeth geschilderde landschappen. Het aquarel is gemaakt op 300 grams papier (Canson). De vermelde verkooprijs is zonder lijst / glas.
€95,00

Hans Herr House

Hans Herr House

Sinds enige tijd ben ik gefascineerd door het werk van de Amerkaanse kunstenaar Andrew Wyeth (1917-2009). Hij is een van de bekendste en meest geliefde kunstenaars van de Verenigde Staten en schilderde vooral het platteland van Pennsylvania en Maine. Het werk van Wyeth herken je aan zijn beperkte palet bestaande uit aardetinten. Als materiaal gebruikte hij vaak waterverf en ei tempera. Al werkte hij precies en gedetailleerd, toch ging hij voorbij het pure realisme door aan elk werk een bepaalde emotie toe te voegen. Zijn werk valt daardoor te plaatsen in het magisch realisme. Hans Herr House, ook wel bekend als het Christian Herr House, is een historisch huis in West Lampeter Township, Lancaster County, Pennsylvania. Het werd gebouwd in 1719 en is een Germaanse woning met een rechthoekige zandsteen van anderhalve verdieping. Andrew Wyeth schilderde (in aquarel) het in 1949. Het aquarel is gemaakt op 300 grams papier (Fabriano). De vermelde verkooprijs is zonder lijst / glas.
€95,00

La Baie du Slack

La Baie du Slack

La Baie du Slack ligt prachtig aan de Côte d'Opale, even buiten de badplaats Wimereux. We logeren er bijna elk jaar, omdat het amper 350 km van ons huis verwijderd ligt. Het licht is er, zoals aan bijna alle kusten, fantastisch. Vooral aan het einde van de dag, en bij laag water (marée basse). Wandelingen door het ruige duingebied en het brede strand geven me inspiratie. Vooral bij laag water vallen de massieve donkere, door de zee geplette stenen droog, overdekt met bijna lichtgevend groen zeewier. Hier en daar resten van oude Duitse bunkers. Meeuwen, resten van schelpdieren, zilverachtig licht. Soms gaat alles gebukt onde zware luchten; het blijft immers de noorkant van Normandië. Een inspirerende omgeving. De vermelde prijs is exclusief lijst en passepartout. De vermelde prijs is exclusief lijst en passe-partout.
€75,00

Lighthouse at Two Lights

Lighthouse at Two Lights

Ik heb me bij dit aquarel laten inspireren door een schilderij van Edward Hopper: Lighthouse at Two Lights (1929). Maar ook Hopper schilderde het in twee versies, waarvan het tweede als aquarel. Het Het Metropolitan Museum of Arts (New York) waar beide hangen geeft de volgende toelichting: In The Lighthouse at Two Lights Hopper isolated the dramatic silhouette of the 120-foot-high lighthouse tower and adjoining Coast Guard station against the open expanse of blue sky. Set o a rocky promontory in Cape Elisabeth, Maine - though no water is visible in the painting, the architecture is bathed in bright sunlight offset by dark shadows. Since 1914 Hopper had regularly summered in Maine, and this picture is one of three oils and several watercolors that he did of this site during summer 1929. To Hopper the lighthouse at Two Lights symobolised the solitary individual stoically facing the onslaught of change in an industrial society. The integrity and clarity of his work made Hopper a quiet force in American art for forty years and one of Marica's most popular artists. Ik heb me in mijn aquarel op zijn uitgangspunten gebaseerd. De vermelde prijs is exclusief lijst en passe-partout.
€95,00

Lighthouse Castle Hill

Lighthouse Castle Hill

Sinds kort ben ik gefascineerd door het werk van een aantal Amerikaanse kunstenaars zoals Andrew Wyeth (Pennsylvania en Maine), Bradley Hendershot (Pennsyvania) en Edward Hopper (New York). Van Edward Hopper ben ik al tientallen jaren enorm onder de indruk. Veel van zijn werken heb ik ook live gezien. Alle drie behoren ze tot de bekendste en meest geliefde kunstenaars van de Verenigde Staten .Het werk van Wyeth en Hendershot herken je aan hun beperkte palet van voornamelijk aardetinten. Ze werken precies en gedetailleerd, en soms gaan ze voorbij het pure realisme door elk werk een vreemd stukje emotie mee te geven. Hun werk valt daardoor soms te plaatsen in het magisch realisme. Dat geldt nog in meerdere mate voor het imponerende werk van Edward Hopper. Ik probeer ze in mijn aquarellen niet volledig te imiteren, maar me vooral op door door hen gecreëerde sfeer te concentreren. Castle Hill Lighthouse is gelegen aan Narragansett Bay in Newport, Rhode Island (USA) aan het einde van de historische Ocean Drive. Het is een actieve navigatiehulp voor schepen die de oostelijke doorgang ingaan, tussen Conanicut Island en Aquidneck Island. Het aquarel is gemaakt op 300 grams papier (Canson). De vermelde verkooprijs is zonder lijst / glas.
€95,00

Lighthouse Hill

Lighthouse Hill

Sinds kort ben ik gefascineerd door het werk van een aantal Amerikaanse kunstenaars zoals Andrew Wyeth (Pennsylvania en Maine), Bradley Hendershot (Pennsyvania) en Edward Hopper (New York). Van Edward Hopper ben ik al tientallen jaren enorm onder de indruk. Veel van zijn werken heb ik ook live gezien. Alle drie behoren ze tot de bekendste en meest geliefde kunstenaars van de Verenigde Staten .Het werk van Wyeth en Hendershot herken je aan hun beperkte palet van voornamelijk aardetinten. Ze werken precies en gedetailleerd, en soms gaan ze voorbij het pure realisme door elk werk een vreemd stukje emotie mee te geven. Hun werk valt daardoor soms te plaatsen in het magisch realisme. Dat geldt nog in meerdere mate voor het imponerende werk van Edward Hopper. Ik probeer ze in mijn aquarellen niet volledig te imiteren, maar me vooral op door door hen gecreëerde sfeer te concentreren. Mijn Lighthouse Hill is geïnspireerd door het gelijknamige schilderij van Edwar Hopper.uit 1927.  Lighthouse Hill is de naam van een heuvel in New York City, stadsdeel Staten Island. Het aquarel is gemaakt op 300 grams papier (Canson). De vermelde verkooprijs is zonder lijst / glas.
€95,00

Lighthouse Monhegan Island

Lighthouse Monhegan Island

Monhegan is een plantage in Lincoln County, Maine, Verenigde Staten, en gelegen  op een eiland, ongeveer 12 zeemijlen verwijderd van het vasteland. Zowel Andrew Wyeth als zijn zoon Jamie werden door het eiland en de vuurtoren geïnspireerd. Ik sluit me hierbij aan. De prijs is exclusief lijst en/of passe-partout.
€95,00

Midwinter Night

Midwinter Night

Geïnspireerd door de auquarellen van Andrew Wyeth en zijn 'farmhouses, barns and dwellings' maakte ik dit nachttafereel. Een letterlijk nogal donker aquarel, ook al moet het een heldere maannacht zijn. Een sttatus die ook nog ens versterkt wordt door de aanwezigheid van sneeuw. Het bereiken van een rustige zen-achtige sfeer stond bij mij bij het maken ervan op de eerste plaats. De prijs is exclusief lijst en/of passe-partout.
€95,00

Milford Sound

Milford Sound

Milford Sound is een bijna magische plek op het Zuidereiland van Nieuw Zeeland. Diepe fjorden marken het kustgebied. Milford Sound wordt gezien als de meest sublieme. Vanaf de honderden meter hoge rotswanden klettert het water omlaag. Het diepe, ver in het land doordringende fjord mondt uit in de Tasman Zee. Het wat een onvergetelijke ervaring er scheep te gaan. Om ons heen luierende zeehonden op de rotsen, laag vliegende vogels, snelle vissen in het water. Soms mist. Het aquarel is gemaakt op 300 grams Canson papier. De vermelde verkooprijs is zonder lijst / glas.
€75,00

Milford Sound - Misty

Milford Sound - Misty

Milford Sound is een bijna magische plek op het Zuidereiland van Nieuw Zeeland. Diepe fjorden marken het kustgebied. Milford Sound wordt gezien als de meest sublieme. Vanaf de honderden meter hoge rotswanden klettert het water omlaag. Het diepe, ver in het land doordringende fjord mondt uit in de Tasman Zee. Het wat een onvergetelijke ervaring er scheep te gaan. Om ons heen luierende zeehonden op de rotsen, laag vliegende vogels, snelle vissen in het water. Soms mist.
€75,00

Mirror

Mirror

Sinds enige tijd ben ik gefascineerd door het werk van de Amerkaanse kunstenaar Andrew Wyeth (1917-2009). Hij is een van de bekendste en meest geliefde kunstenaars van de Verenigde Staten en schilderde vooral het platteland van Pennsylvania en Maine. Het werk van Wyeth herken je aan zijn beperkte palet bestaande uit aardetinten. Als materiaal gebruikte hij vaak waterverf en ei tempera. Al werkte hij precies en gedetailleerd, toch ging hij voorbij het pure realisme door aan elk werk een bepaalde emotie toe te voegen. Zijn werk valt daardoor te plaatsen in het magisch realisme. Zijn wat grauwe natuur (bosrand) inspireerde me tot MIRROR, waarbij een herfstige of winterse omgeving zich weerspiegelt in het water. De reflectie geeft een extra dimensie aan zijn bijna in zichzelf gekeerde wereld.  De vermelde prijs is exclusief lijst en passe-partout
€75,00

Monhegan Island Lighthouse

Monhegan Island Lighthouse

Sinds kort ben ik gefascineerd door het werk van een aantal Amerikaanse kunstenaars zoals Andrew Wyeth (Pennsylvania en Maine), Bradley Hendershot (Pennsyvania) en Edward Hopper (New York). Van Edward Hopper ben ik al tientallen jaren enorm onder de indruk. Veel van zijn werken heb ik ook live gezien. Alle drie behoren ze tot de bekendste en meest geliefde kunstenaars van de Verenigde Staten .Het werk van Wyeth en Hendershot herken je aan hun beperkte palet van voornamelijk aardetinten. Ze werken precies en gedetailleerd, en soms gaan ze voorbij het pure realisme door elk werk een vreemd stukje emotie mee te geven. Hun werk valt daardoor soms te plaatsen in het magisch realisme. Dat geldt nog in meerdere mate voor het imponerende werk van Edward Hopper. Ik probeer ze in mijn aquarellen niet volledig te imiteren, maar me vooral op door door hen gecreëerde sfeer te concentreren. Monhegan Island Lighthouse is een vuurtoren op Monhegan Island, Maine (USA), en voor het eerst opgericht in 1824. De huidige vuurtoren werd gebouwd in 1850. Het was het laatste belangrijke ontwerp van Alexander Parris (architect) Het aquarel is gemaakt op 300 grams papier (Canson). De vermelde verkooprijs is zonder lijst / glas.
€95,00

Mormon Row

Mormon Row

In augustus en september 2017 maakten we een roadtrip door een aantal Amerikaanse staten. De start vond plaats in Jackson Hole, in de buurt van het Grand Teton National Park. In dit park liggen een aantal typische (oude) Amerikaanse boerderijen, o.a. bij Mormon Row. Midden in een imponerend vlak grasland, met op de achtergrond de hoge grijsblauwe bergtoppen, de 'tetons'. Volgens Wikipedia: Mormon Row is a historic district in Teton County, Wyoming, United States that is listed on the National Register of Historic Places. De prijs is exclusief lijst en/of passe-partout.
€95,00

No Storm Signal at Permaquid Point

No Storm Signal at Permaquid Point

Sinds kort ben ik gefascineerd door het werk van de Amerikaanse kunstenaar Andrew Wyeth (1917-2009). Hij is een van de bekendste en meest geliefde kunstenaars van de Verenigde Staten en schilderde vooral het platteland van Pennsylvania en Maine. Het werk van Wyeth herken je aan zijn beperkte palet bestaande uit aardetinten. Als materiaal gebruikte hij vaak waterverf en ei tempera. Al werkte hij precies en gedetailleerd, toch ging hij voorbij het pure realisme door elk werk een stukje emotie mee te geven. Zijn werk valt te plaatsen in het magisch realisme. Ik probeer in mijn aquarellen hem niet volledig te imiteren, maar me vooral op door door hem gecreëerde sfeer te concentreren. Ik ben niet in Pennsylvania en Maine geweest , maar heb in de Verenigde Staten veel landschappen en kusten gezien die er sterk op lijken. Van deze vuurtoren maakte Andrew Wyeth een aquarel bij de Lighthouse at Permaquid Point in Maine (USA) Het aquarel is gemaakt op 300 grams papier (Canson). De vermelde verkooprijs is zonder lijst / glas.
€95,00

Once upon a time in Audresselles

Once upon a time in Audresselles

Audresselles is een klein dorp tussen Boulogne-sur-Mer en Calais. Het ligt prachtig aan de Côte d'Opale. We komen er bijna elk jaar, omdat het amper 350 km van ons huis verwijderd ligt. Het licht is er, zoals aan bijna alle kusten, fantastisch. Vooral aan het einde van de dag, en bij laag water (marée basse). Wandelingen door het ruige duingebied en het brede strand geven me inspiratie. Vooral bij laag water vallen de massieve donkere, door de zee geplette stenen droog, overdekt met bijna lichtgevend groen zeewier. Soms gaat alles gebukt onder zware luchten; het blijft immers de noorkant van Normandië. Een inspirerende omgeving. Ik schilderde dit doek (na jaren alleen met olieverf gewerkt te hebben) in acryl.
€895,00

Pemaquid Point Lighthouse

Pemaquid Point Lighthouse

Sinds kort ben ik gefascineerd door het werk van een aantal Amerikaanse kunstenaars zoals Andrew Wyeth (Pennsylvania en Maine), Bradley Hendershot (Pennsyvania) en Edward Hopper (New York). Van Edward Hopper ben ik al tientallen jaren enorm onder de indruk. Veel van zijn werken heb ik ook live gezien. Alle drie behoren ze tot de bekendste en meest geliefde kunstenaars van de Verenigde Staten .Het werk van Wyeth en Hendershot herken je aan hun beperkte palet van voornamelijk aardetinten. Ze werken precies en gedetailleerd, en soms gaan ze voorbij het pure realisme door elk werk een vreemd stukje emotie mee te geven. Hun werk valt daardoor soms te plaatsen in het magisch realisme. Dat geldt nog in meerdere mate voor het imponerende werk van Edward Hopper. Ik probeer ze in mijn aquarellen niet volledig te imiteren, maar me vooral op door door hen gecreëerde sfeer te concentreren. De vuurtoren is honderden keren geschilderd door verschillende Amerikaanse Hendershot, o.a. door Ray Hendershot. Het Pemaquid Point Light is een vuurtoren aan de Atlantische kust van de Amerikaanse staat Maine, vlakbij de plaats Bristol. De toren stamt uit 1835 en verving een vuurtoren die reeds in 1827 was gebouwd maar die op termijn dreigde in te storten. De vermelde prijs is ecluzief lijst en passe-partout
€95,00

Rain Forest no.4 New Zealand

Rain Forest no.4 New Zealand

Het gebied The Catlins (Zuidereiland / Nieuw Zeeland), bijna aan de zuidpunt van het Zuidereiland, wordt vooral bezocht vanwege het vele miljoenen jaren oude 'petrified wood' (versteend woud) dat daar aan de kust, bij eb droogvallend, te bewandelen is. In de omgeving vind je er veel regenwouden. Magische bossen, met feërieke natuur, zoals deze bomen. De vermelde prijs is exclusief lijst en passe-partout.
€85,00

Rain Forest no.5 New Zealand

Rain Forest no.5 New Zealand

Het gebied The Catlins (Zuidereiland / Nieuw Zeeland), bijna aan de zuidpunt van het Zuidereiland, wordt vooral bezocht vanwege het vele miljoenen jaren oude 'petrified wood' (versteend woud) dat daar aan de kust, bij eb droogvallend, te bewandelen is. In de omgeving vind je er veel regenwouden. Magische bossen, met feërieke natuur, zoals deze bomen. We maakten in 2015 een roadtrip door de schitterende naruur van New Zeeland, en passeerden daarbij honderden kilometers regenwouden. De vermelde prijs is exclusief lijst en passe-partout.
€85,00

Rockland Lighthouse

Rockland Lighthouse

Geïnspireerd door de vuurtorens van Edward Hopper en Andrew Wyeth heb ik inmiddels zelf ook al meerdere vuurtorens gschilderd. Lang geleden enkele Bretonse (in olieverf) en in 2019 als aquarel, in de kleuren (sepia-achtig) van de farmhouses van Andrew Wyeth. Wyeth aquarelleerde Rocklands Light in 1961. Rockland Harbor Breakwater Light is een historisch vuurtorencomplex aan het einde van de Rockland Breakwater in de haven van Rockland, Maine. Ter vervanging van een vuurtoren op Jameson Point, werd de vuurtoren gebouwd in 1902, ongeveer twee jaar na voltooiing van de golfbreker. De prijs is exclusief lijst en/of passe-partout.
€55,00

Seascape - Normandië A1

Seascape - Normandië A1

Voor het eerst sinds lange tijd weer eens met acryl geschilderd. Het plan is om een aantal kleine (25x25) zogenaamde 'seascapes' te schilderen in een wat losse stijl, en met een beperkt aantal kleuren. De eerste drie zijn nu af. Dit is de eerste. Bij het schilderen van de klein-formaat seascapes heb ik me laten inspireren door de ruige Normandische kusten, een gebied waar ik elk jaar, verdeeld over de verschillende seizoenen, wel een keer te vinden zijn. Het zijn intieme, naar abstract neigende mini zeelandschapen, waar de kust, het strand en de zee,  en de lucht een soort drieëenheid vormen.
€35,00

Seascape - Normandië A2

Seascape - Normandië A2

Voor het eerst sinds lange tijd weer eens met acryl geschilderd. Het plan is om een aantal kleine (25x25) zogenaamde 'seascapes' te schilderen in een wat losse stijl, en met een beperkt aantal kleuren. De eerste drie zijn nu af. Dit is de tweede. Bij het schilderen van de klein-formaat seascapes heb ik me laten inspireren door de ruige Normandische kusten, een gebied waar ik elk jaar, verdeeld over de verschillende seizoenen, wel een keer te vinden zijn. Het zijn intieme, naar abstract neigende mini zeelandschapen, waar de kust, het strand en de zee,  en de lucht een soort drieëenheid vormen.
€35,00

Seascape - Normandië A3

Seascape - Normandië A3

Voor het eerst sinds lange tijd weer eens met acryl geschilderd. Het plan is om een aantal kleine (25x25) zogenaamde 'seascapes' te schilderen in een wat losse stijl, en met een beperkt aantal kleuren. De eerste drie zijn nu af. Dit is de derde. Bij het schilderen van de klein-formaat seascapes heb ik me laten inspireren door de ruige Normandische kusten, een gebied waar ik elk jaar, verdeeld over de verschillende seizoenen, wel een keer te vinden zijn. Het zijn intieme, naar abstract neigende mini zeelandschapen, waar de kust, het strand en de zee,  en de lucht een soort drieëenheid vormen.
€35,00

SEASCAPES - drieluik, triptych

SEASCAPES - drieluik, triptych

De kleine seascapes lenen zich volgens mij uitstekend om in combinatie, bijvoorbeeld met drie naast elkaar, één geheel te vormen. Een drieluik (triptich) dus. Hoewel enigszins verschillend van kleur, geeft de combinatie een nieuwe dynamiek die ze 'mono' niet zouden hebben. Het standpunt is bij alle onderdelen hetzelfde: zeezich vanaf het strand. Als startpunt heb ik een selectie van Normandische kusten gekozen: ruig, vaak grauw, wind en een ruwe zee.
€95,00

Subterranean 1

Subterranean 1

Het werk is gemaakt naar aanleiding van de expositie van het werk van David Lynch in het Bonnefantenmuseum in Maastricht. Ik werd geïnspireerd door de overweldigende, geheimzinnige, unheimische en verontrustende werken van de Amerikaanse schilder-cineast. Ik heb gekozen voor aardse tinten: bister en Oost-Indische inkt, op 300grams papier.
€95,00

Subterranean 2

Subterranean 2

Het werk is gemaakt naar aanleiding van de expositie van het werk van David Lynch in het Bonnefantenmuseum in Maastricht. Ik werd geïnspireerd door de overweldigende, geheimzinnige, unheimische en verontrustende werken van de Amerikaanse schilder-cineast. Ik heb gekozen voor aardse tinten: bister en Oost-Indische inkt, op 300grams papier.
€95,00

The autumn wind

The autumn wind

Al jaren lees ik met enige regelmaat haiku's van de Japanse dichter / schrijver Matsuo Bashō. Matsuo Bashō (1644-16940, wiens eigenlijke naam Matsu Kinsaku is, wordt gezien als een van de grootste van alle haiku-meesters. Geboren in Ueno en in dienst van de keizerlijke Yoshita-familie, maakt hij zich hier rond zijn 28ste van los en trekt met zijn volgelingen door het land, onderwijl onsterfelijke poëzie makend. In Nederland is zijn werk slecht bekend. Haiku is een vorm van Japanse dichtkunst, geschreven in drie regels waarvan de eerste regel 5, de tweede regel 7 en de derde regel weer 5 lettergrepen telt. Mijn 'Japanse' Matsuo Basho Haiku-calligrafie (60x40, acryl en diverse inkten op dik tekenkarton) is gebaseerd op een van zijn haiku's, in dit geval: The autumn wind. Het gedicht is een paar keer weergegeven (in zwart en goud). Verder nog 2 calligrafieën toegevoegd:: de 'Eeuwigheid' en het 'Lot' verbeeldend. In vertaling luidt de haiku The Autumn Wind als volgt: Saying something
The lip feels cold
The Autumn wind
€95,00

The desolate field

The desolate field

Al jaren lees ik met enige regelmaat haiku's van de Japanse dichter / schrijver Matsuo Bashō. Matsuo Bashō (1644-16940, wiens eigenlijke naam Matsu Kinsaku is, wordt gezien als een van de grootste van alle haiku-meesters. Geboren in Ueno en in dienst van de keizerlijke Yoshita-familie, maakt hij zich hier rond zijn 28ste van los en trekt met zijn volgelingen door het land, onderwijl onsterfelijke poëzie makend. In Nederland is zijn werk slecht bekend. Haiku is een vorm van Japanse dichtkunst, geschreven in drie regels waarvan de eerste regel 5, de tweede regel 7 en de derde regel weer 5 lettergrepen telt. Mijn 'Japanse' Matsuo Basho Haiku-calligrafie (60x40, acryl en diverse inkten op dik tekenkarton) is gebaseerd op een van zijn haiku's, in dit geval: The desolate field. Het gedicht is een paar keer weergegeven (in zwart en goud). Verder nog 2 calligrafieën toegevoegd:: de 'Eeuwigheid' en het 'Lot' verbeeldend.
In vertaling luidt de haiku The Desolate Field als volgt:
Thinking on journey
My dream runs about
The desolate field
€95,00

The Mill

The Mill

Een jaar geleden ontdekte ik Andrew Newell Wyeth (1917-2009). Wyeth was een zeer gerenommeerde Amerikaanse kunstenaar. En legde gelijk de focus op zijn aquarellen. Raakte begeesterd van zijn kunst. Vanaf 1939 begon hij met een bijna fotografische nauwkeurigheid landschapsschilderijen te schilderen van met name Pennsylvania en Maine waar hij zijn zomers doorbracht. Wyeth maakte gebruik van tempera dat zijn zwager Peter Hurd bij hem geïntroduceerd had. Hij schilderde verlaten plekken met hier en daar een eenzame figuur en maakte vaak gebruik van bruinen en grijzen. Zijn Farmhouse on Mill Road behoort tot de aquarellen die hij maakte in een van zijn meest favoriete omgevingen. Andrew Wyeth woonde er vanaf 1959. Plaats: Birmingham, Pennsylvania (USA) Het aquarel is gemaakt op 300 grams Canson papier. De vermelde verkooprijs is zonder lijst / glas.
€75,00

The Miller Hut

The Miller Hut

Een jaar geleden ontdekte ik Andrew Newell Wyeth (1917-2009). Wyeth was een zeer gerenommeerde Amerikaanse kunstenaar. En legde gelijk de focus op zijn aquarellen. Raakte begeesterd van zijn kunst. Vanaf 1939 begon hij met een bijna fotografische nauwkeurigheid landschapsschilderijen te schilderen van met name Pennsylvania en Maine waar hij zijn zomers doorbracht. Wyeth maakte gebruik van tempera dat zijn zwager Peter Hurd bij hem geïntroduceerd had. Hij schilderde verlaten plekken met hier en daar een eenzame figuur en maakte vaak gebruik van bruinen en grijzen. Zijn Farmhouse on Mill Road behoort tot de aquarellen die hij maakte in een van zijn meest favoriete omgevingen.  Het aquarel is gemaakt op 300 grams Canson papier. De vermelde verkooprijs is zonder lijst / glas.
€95,00

The Olson House

The Olson House

Een jaar geleden ontdekte ik Andrew Newell Wyeth (1917-2009). Wyeth was een zeer gerenommeerde Amerikaanse kunstenaar. En legde gelijk de focus op zijn aquarellen. Raakte begeesterd van zijn kunst. Vanaf 1939 begon hij met een bijna fotografische nauwkeurigheid landschapsschilderijen te schilderen van met name Pennsylvania en Maine waar hij zijn zomers doorbracht. Wyeth maakte gebruik van tempera dat zijn zwager Peter Hurd bij hem geïntroduceerd had. Hij schilderde verlaten plekken met hier en daar een eenzame figuur en maakte vaak gebruik van bruinen en grijzen. Zijn Olson House uit 1948 behoort tot de aquarellen die hij maakte in een van zijn meest favoriete omgevingen.  De vermelde prijs is exclusief lijst en/of passe-partout.
€75,00

Yellowstone NP - Mammoth Hot Springs 1

Yellowstone NP - Mammoth Hot Springs 1

In de maanden augustus en september 2017 maakten we opnieuw een roadtrip door een zestal Amerkaanse staten. Het Yellowstone National Park, op de grens van Wyoming, Montana en Idaho, stond daarbij prominent op het programma. Waar kun je immers meer inspiratie opdoen voor je schilderijen als daar. Een geologisch natuurgebied zoals er op aarde maar weinig zijn. Met een enorme variatie aan kleuren en natuurverschijnselen, zoals de honderden hete bronnen die je overal in het onmetelijke ´park´ verrassen. Het waren bijna buitenaardse dagen die we er doorbrachten. Een reis naar een universum waar je nog veel langer zou willen zijn. Kortom: A Space Odyssey. Dit is mijn eerste versie van de MAMMOTH HOT SPRINGS. De Mammoth Hot Springs bevinden zich in het noorden van Yellowstone National Park, in de staat Montana.
€695,00

Bonneville Salt Flats Utah

Bonneville Salt Flats Utah

In september 2017 maakte ik met mijn vrouw opnieuw een roadtrip door Amerika. Na Chicago en het Yellowstone National Park reden we zuidwaarts, naar Utah. We reden over de liniaalrechte weg tussen Salt Lake City (Utah) en West Wendover (Nevada). Midden door de onmetelijke zoutvlaktes. De felle zon die opspatte uit het witte zout deed pijn aan de ogen. In de verte boven de bergen kleurde de hemel donker. Maar de regen kwam niet. De vermelde prijs is exclusief lijst en passe-partout.
€85,00

Bonneville Salt Flats Utah

Bonneville Salt Flats Utah

In september 2017 reden we over de highway die de eindeloze zoutvlakte tussen Salt Lake City (Utah) en West Wendover (Nevada) doorklieft. Een kaarsrechte zwarte asfaltweg, 150 kilometer lang. Grote borden langs de weg waarschuwen ervoor niet in slaap te sukkelen vanwege de letterlijk schitterende verdoving die het witte zout en de felle zon de bestuurder in slaap doen sukkelen. Op de zoutvlakte worden snelheidsrecords gebroken. Hier en daar bandensporen in het zout, getuigen daarvan. Bij elke regenbui verdwijnen de bandensporen weer. De sneeuwwitte vlakte zorgt voor fata morgana's en andere optische illusies. In de verte lijken de bergen te zweven boven het zout.  
€695,00

Goldfields Apache Junction Arizona

Goldfields Apache Junction Arizona

In het afgelopen decennium was ik (met mijn vrouw) een aantal keren in de USA. Bezochten tijdens onze roadtrips grote steden, maar vooral de Nationale Parken. Vooral Utah, Nevada, California en Arizona. De meest in het oog springende kleur daar was: ROOD. Of roodbruin, of oranje, of oker. Ik nam ter plekke zelfs wat zand (stof) mee naar huis om het te verwerken in mijn schilderijen. Zoals in deze Goldfields Apache Juncyion. Overigens: op verschillende plekken wer vooraal aan het eind van de 19e eeuw ook nog goud gedolven. De vegeterende ghosttowns herinneren er nog aan. Bij dit schilderij heb ik me vooral laten insireren door het bijna mafische Monument Valley, de woestijn waar de staten Utah, Arizona, Colorado en New Mexico bij elkaar komenhet punt waar de staten Utah, Arizona, Colorado en New Mexico bij elkaar komen.
€695,00

Apocalyps 1

Apocalyps 1

Dit schilderij is een vervolg op het thema dat ik met de David Bowie (Blackstar) en de Leonard Cohen (You Want It Darker) reeks in de loop van 2016 uitwerkte. Bij dit schilderij keer ik terug naar het uitgangsthema: 2001 A Space Odyssey. Het boek van Arthur C. Clarke en de film van Stanley Kubrick zijn hierbij leidend. En met name het moment waarop astronaut Dave Bowman op het punt staat de vitale boordcomputer HAL 9000 van het ruimteschip uit te schakelen. Een bijna ontroerende scène. HAL: I'm afraid, Dave. Dave, my mind is going. I can feel it. My mind is going. There is no question about it. I can feel it. I can feel it. I can feel it. I'm a.... fraid. Good afternoon, gentlemen. I am a HAL 9000 computer. I became operational at the H.A.L. plant in Urbana, Illinois on the 12th of January 1992. My instructor was Mr. Langley, and he taught me to sing a song. If you'd like to hear it, I can sing it for you. Bowman: Yes, I'd like to hear it, HAL. Sing it for me.  
€795,00

Apocalyps 2

Apocalyps 2

In vervolg op Apocalyps1 een vergelijkbaar werk. Bowie (Blackstar), A Space Odyssey (Kubrick), Yout Want it Darker (Cohen): de beelden buitelen over elkaar heen. In Apocalyps 2 komt er een bijna angstaanjagende rode planeet op de kijker af. Ik heb getracht de dreiging vsueel door de kleur rood (vuur, vernietiging, passie) tot uitdrukking te laten komen. Het nieuwe werk heeft ook alles te maken met de mondiale ontwikkelingen waarin blinde wereldleiders nietsontziend tewerk gaan om mensen tegen elkaar op te zetten. Waar dat toe kan leiden, heeft de geschiedenis meerdere keren bewezen. Misschien is het mijnerzijds ook wel een soort bezwering om het Armageddon af te wenden. Geen vrolijk thema, maar het is tevens een spel van rood en zwart.
€795,00

Blackstar - A Tribute to David Bowie

Blackstar - A Tribute to David Bowie

BLACKSTAR was de titel van het laatste album van David Bowie. Op 8 januari 2016 overleed hij op 69-jarige leeftijd. Pas bij zijn dood werd bekend dat hij al anderhalf jaar ongeneeslijk ziek was. In Blackstar blikt hij vooruit op zijn dood en terug op zijn leven. In een begeleidende videoclip kun je hem letterlijk op zijn sterfbed zien liggen. En zelfs toen had niemand door hoe slecht het met zijn conditie gesteld was. Alle nummers in Blackstar staan bol van de verwijzingen naar zijn aanstaande dood. In het gelijknamige nummer zing hij o.a.: Something happend on the day he died / Spirit rose a metre and stepped aside / Somebody else took his place, and bravely cried: I´m a blackstar. I´m a blackstar. David Bowie mag dan nu een stilgevallen, doods leven leiden, maar ik houd hem levend door zijn BLACKSTAR aan het firmament te blijven zien. Bij daglicht, als een zwarte ster. Blackstar is het derde doek in mijn 'zwarte reeks' en is door mij geschilderd in de periode november 2016 - februari 2017.
€795,00

The long and windy road

The long and windy road

Dit schilderij (op 300 grams papier) is geïnspireerd op het schilderij 'Een Hollandse Weg' (1880) van Anton Mauve (1838-1888). Mauve wordt gerekend tot de zogenaamde Haagse School (inderdaad, van het 'Panorama'), waartoe ook Hendrik Willem Mesdag, George Hendrik Breitner en Isaac Israëls worden gerekend. Mauve heeft zelf een korte tijd les gegeven aan de toen nog jonge Vincent van Gogh. Mijn 'Long and Windy Road' moet doen denken een donkere en zompige herfstdag laat in november. De vermelde verkoopprijs is exclusief lijst, c.q. passe-partout.
€195,00

Where are you now

Where are you now

Geïnspireerd door een songtekst uit 'You Want It Darker', het allerlaatste album van Leonard Cohen (1934-2016). In dit geval het nummer 'Steer your way'. Een prachtig 'zwart en donker' gezongen nummer. Huivering in zijn woorden: Steer your way through the ruins / Of the altar and the mall / Steer your way through the fables / Of creation and the fall / Steer your way past the palaces / That rise above the rot They whisper still, the ancient stones / The blunted mountains weep Ik schilder een bizarre omgeving in een blinde nacht in de resten van het heelal. De laatste pogingen zijn ondernomen om er leven en contact te vinden: Where are you now. Zonder vraagteken. Een vaststelling bijna.
€795,00

Yellowstone / Grand Prismatic Spring

Yellowstone / Grand Prismatic Spring

In de maanden augustus en september 2017 maakten we weer een roadtrip door een zestal Amerkaanse staten. Het Yellowstone National Park, op de grens van Wyoming, Monatana en Idaho, stond daarbij prominent op ons programma. Waar kun je immers meer inspiratie opdoen voor je schilderijen als daar. Een geologisch natuurgebied zoals er op aarde maar weinig zijn. Met een enorme variatie aan kleuren en natuurverschijnselen, zoals de honderden hete bronnen die je overal in het onmetelijke ´park´ verrassen. Het waren bijna buitenaardse dagen die we er doorbrachten. Een reis naar een universum waar je nog veel langer zou willen zijn. Thuisgekomen ben ik onmiddellijk begonnen aan het verwerken van de duizenden indrukken. En ontdek je je tekortkomingen. De natuur blijkt je in alle opzichten te overtreffen als kunstenaar. Toch heb ik me gewaagd aan de Grand Prismatic Spring, in het midwesten van Yellowstone NP, Wyoming. Een uitgestrekt warm bad met opaal water boven een oranje bodem van mineralen. Het is mijn eerste schilderij in de Yellowstone-reeks.
€795,00

Floating Weightless 1 - Coming Home

Floating Weightless 1 - Coming Home

Olieverf op doek, maar ook Japans zeewier. Het werk behoort tot de subcategorie A SPACE ODDITY, en is geïnspireerd door de tekst van MAJOR TOM, een song van David Bowie De afgelopen jaren ben ik steeds meer bezig met de abstractie over de eindigheid van het leven en de oneindigheid van het heelal. Een fragment:     Earth below us
drifting, falling.
Floating weightless
coming home...
Earth below us
drifting, falling.
Floating weightless
coming, coming
home...
home.....
€895,00

Floating Weightless 2 - There's no reply

Floating Weightless 2 - There's no reply

Olieverf op doek, maar ook Japans zeewier. Het werk behoort tot de subcategorie A SPACE ODDITY, en is geïnspireerd door de tekst van MAJOR TOM, een song van David Bowie De afgelopen jaren ben ik steeds meer bezig met de abstractie over de eindigheid van het leven en de oneindigheid van het heelal. Een fragment:   Earth below us
drifting, falling.
Floating weightless
coming home...
Earth below us
drifting, falling.
Floating weightless
coming, coming
home...
home.....
€895,00

Golden Bay Dreams

Golden Bay Dreams

In 2015 reisden mijn vrouw en ik zes weken door Nieuw Zeeland. Een fantastisch land met de verbeelding ontstijgende landschappen. Van tropische regenwouden tot gletsjers. Van Bounty stranden tot vulkanische wereldwonderen. Kortom, meer inspiratie dan je aan kunt.  In deze reeks probeer ik het imaginaire te verbinden met de werkelijkheid. Landschappen vanuit een ander perspectief, van boven of van schuin boven af gezien. Zo ook bij de Golden Bay (aan de noordkust van het Zuidereiland). Bijna een luchtfoto, in de kleuren zoals een sprookjesachtige kust kan zijn. De zomer.
€695,00

Goldfields Apache Junction Arizona

Goldfields Apache Junction Arizona

Goldfield (later: Youngsberg) was een gouddelverstadje in Arizona, in de buurt van Apache Junction. Tegenwoordig is het niet meer dan een Ghost Town, enkel nog bezocht door toeristen. Het dorp werd omstreeks 1892 gesticht, tijdens de Amerikaanse Goldrush. In 2012 reden we er in de buurt rond. Indrukwekkende landschappen, zoals we er al meer gezien hadden tijdens onze reis door California, Nevada, Utah en Arizona.  Op het doek heb ik uitsluitend gewerkt met pigmenten (vooral oker), modelleerpasta, goudverf en bladgoud. In het landschap (van boven af gezien) heb ik nog (net zichtbaar) de kavels ingetekend.
€795,00

I'm afraid. I'm afraid, Dave. Dave, my mind is going. I can feel it. I can feel it

I'm afraid. I'm afraid, Dave. Dave, my mind is going. I can feel it. I can feel it

De titel van dit doek is ontleend aan een dialoog uit de filosofische sciencefictionfilm 2001: A Space Odyssey (1968) van Stanley Kubrick, gemaakt naar het gelijknamige boek van Arthur C. Clarke, eveneens uit 1968. De dialoog is die tussen de HAL 9000 boordcomputer van het ruimteschip Dicovery One en Dave Bowman, een van de astronauten. HAL: I'm afraid. I'm afraid, Dave, my mind is going. I can feel it. I can feel it. My mind is going. There is no question about it. I can feel it. I can feel it. I'am a.... fraid. Good afternoon, gentlemen. I'm a HAL 9000 computer. I became operational in the H.A.L. plant in Urbana, Illinois, on the 12th of January 1992. My instructor was Mr. Langley, and he taught me to sing a song. If you'd like to hear I can sing it for you. Dave Bowman: I'd like to hear it, HAL. Sing it for me.
€795,00

Imagination 5

Imagination 5

Een aantal jaren ben ik niet actief geweest in mijn serie IMAGINATION. Andere series kregen even voorrang. Maar eind 2016 is het dan weer zover: een nieuw doek, en ook nog onder de titel 'imagination'. Imagination no.5, is de defintieve titel van het doek. Door mijn werken in de serie 'A Space Odyssey' belandde ik weer in de abstractie.. Mijn eerdere (ook recente) abstracte werken waren bijna altijd in acryl, maar bij dit nieuwe doek heb ik uitsluitend gewerkt met olieverf. De kleuren en vormen moeten hun werk doen, en de kijker aan de betekenis daarvan een eigen invulling laten geven. Kunst is immers altijd: VERBEELDING. Imagination 5.
€750,00

Milford Sound. Of Silence

Milford Sound. Of Silence

We vertrekken 's morgens uit Te Anau. En volgen de State Highway 94 door fantastische landschappen. Met de Lord of the Rings op onze hielen. De zon klimt langzaam boven de zwarte kammen. Weerspiegelen zich in de Mirror Lakes. En dan is er de donkere Homer Tunnel. Het landschap wordt nog ruiger. En dan ineens doemt, na ruim twee uur rijden, Milford Sound op. Hoge bergwanden omkaderen het feeërieke fjord. Alsof je in een sprookjeswereld beland bent. Alle geluid ontbreekt. Zelfs de van honderden meters hoogte neerkletterende watervallen zijn met stomheid geslagen. The Sound of Silence. In de verte piekt de bijna 1700 meter hoge Mitre Peak. Een driehoek sneeuw op de top spettert zonlicht.
€695,00

Moeraki Boulders - Close Encounters

Moeraki Boulders - Close Encounters

In 2015 reisden ik met Gemma zes weken door Nieuw Zeeland. Een fantastisch land met de verbeelding ontstijgende landschappen. Van tropische regenwouden tot gletsjers. Van Bounty stranden tot vulkanische wereldwonderen. Kortom, meer inspiratie dan je aan kunt.  In deze reeks probeer ik het imaginaire te verbinden met de werkelijkheid. Landschappen vanuit een ander perspectief gezien. In dit geval verwijzen deze versteende 'spherical boulders'op het Koekhohe-strand bij Moeraki (Zuidereiland) naar oude Maori legendes. De gigantische grijze ronde stenen zouden zijn achtergelaten door oude goden uit de tijd dat de Maori's neerstreken in Nieuw Zeeland. Close Encounters...
€695,00

Phantom Birds at Tunnel Beach

Phantom Birds at Tunnel Beach

Zes weken lang waren we in het voorjaar van 2015 in Nieuw Zeeland. onder andere om een van onze zonen te bezoeken die daar al meer dan een jaar werkte aan de Otago University in Dunedin (Zuidereiland). Op een steenworp van zijn woning ligt het fascinerende kustlandschap van Tunnel Beach. We wandelden ernaartoe. Beter: we daalden over een lang, slingerend pad af naar de rotsachtige kust. Vogels vlogen op uit het hoge, sprietige gras. En ineens is daar de 'hemelpoort' van steen. Golven spatten wit en schuimend uit elkaar. Bij laag water kun je erdoorheen lopen. Nu beperken we ons tot een wandeling over de hoge rug. Gladde mossoorten onder onze voeten. De 'vogels' zijn van Japans zeewier.
€695,00

Skyfall 1 - This is the end

Skyfall 1 - This is the end

In de zomer van 2016 bouw ik mijn reeks A Space Odyssey verder uit. Nu neem ik als uitgangspunt de teksten van nummers uit de popmuziek. Na Major Tom van David Bowie, op wiens teksten ik de serie Floating Weightless, maakte, neem ik nu de titelsong van de Bondfilm Skyfall als uitgangspunt. En dan met name de gepassioneerde vertolking door de zangeres Adèle: SKYFALL dus. Het zal opnieuw een soort drieluik worden, hoewel de werken ook afzonderlijk heel goed tot hun recht komen. Skyfall 1 krijgt als titel mee 'This is the end'. This is the end Hold your breath and count to ten Feel the earth move and then Hear my heart burst again
€345,00

Skyfall 2 - Where the worlds collide and days are dark

Skyfall 2 - Where the worlds collide and days are dark

In de zomer van 2016 bouw ik mijn reeks 'A Space Odyssey' verder uit. Nu neem ik als uitgangspunt muzieknummers uit de popmuziek. Na Major Tom van David Bowie, op wiens teksten ik de serie 'Floating Weighless maakte, neem ik nu de Bondfilm Skyfall als uitgangspunt, en dan met name de gepassioneerde vertolking door de zangeres Adèle: SKYFALL dus. Het zal opnieuw een soort drielijk worden, hoewel de werken ook afzonderlijk heel goed tot hun recht komen. Skyfall 2 krijgt als titel mee: WHERE WORLDS COLLIDE AND DAYS ARE DARK. Skyfall is where we start A thousand miles away and poles apart Where worlds collide and days are dark  
€345,00

Skyfall 3 - When it crumbles

Skyfall 3 - When it crumbles

In de zomer van 2016 bouw ik mijn reeks A Space Odyssey verder uit. Nu neem ik als uitgangspunt teksten van numers uit de popmuziek. Na Major Tom van David Bowie, een nummer dat me inspireerde tot het maken van de serie Floating Weightless, neem ik nu de titelsong van de Bondfilm Skyfall als uitgangspunt. En dan met name de gepassioneerde vertolking ervan door de zangers Adèle: SKYFALL dus. Het zal opnieuw een soort drieluik worden, hoewel de werken ook afzonderlijk heel goed tot hun recht komen. Skyfall 3 krijgt als titel mee: WHEN IT CRUMBLES When it crumbles  We will stand tall Face it all together
€345,00

To the Fiordlands - Englinton Valley

To the Fiordlands - Englinton Valley

Een aantal dagen in het natste deel van Nieuw Zeeland: de Fiordlands. De hoeveelheden regen per jaar zijn er gigantisch. Maar als we daar zijn is er volop zon. We rijden door hallucinerende landschappen. Groen meestal. Erg groen. En van tijd tot tijd een eindeloze, dorre vlakte, zoals in Englinton Valley. Het doet denken aan The Lord of the Rings (waarvoor hier in de omgeving o.a. opnamen hebben plaatsgevonden). Het felgele, geërodeerde landschap met hoog, wuivend gras steekt fel af tegen de donkere, bijna zwarte bergen op de achtergrond. We zijn op weg naar Milford Sound. Het fjordenlandschap van Nieuw Zeeland. De 'vogels' zijn van Japans zeewier.
€695,00

Fjaðrárgljúfur Canyon

Fjaðrárgljúfur Canyon

  De Fjaðrárgljúfur is een indrukwekkende kloof in het zuiden van IJsland, iets ten westen van het plaatsje Kirkjubæjarklaustur. Globaal 100 meter hoog en 2 km lang. Door deze kloof stroomt de kleine Fjaðrá rivier die even verderop in de rivier Skaftá uitmondt. De Fjaðrárgljúfur is 's zomers een groene kloof. 's Winters heerst er een ander regiem. De kloof loopt door een zacht granualair gesteente waar zich lagen met lava en andere intrusies bevinden. De gigantische formatie is zo'n 2 miljoen jaar geleden ontstaan. Toen de ijskap zich aan het eind van de ijstijd terugtrok ontstonden er diepe meren en door de gletsjer uitgeslepen kloven en valleien. Met het verder smelten van de gletsjer werd er steeds meer puin naar de meren gevoerd, waardoor deze zich met verschillende sedimenten begonnen te vullen.  Wat ik wil laten zien met dit schilderij is minder de werkelijke weergave van het landschap, maar vooral de tijdloze kracht en de invloed van het klimaat van de laatste miljoenen jaren op dit ruige stuk IJsland.
€895,00

Iceland - Crater Edge

Iceland - Crater Edge

IJsland is een land van lava. Dus ook van kraters. Voor een deel wordt het land verwarmd door geothermische energie. In de loop van de geschiedenis zijn er regelmatige uitbarstingen geweest van vulkanen, en de sporen daarvan tref je over het hele land. Vulkanen in ruste zijn er dan ook in overvloed. Soms zijn de wanden ervan met veelkleurige mossen bekleed. Dan weer is de kratermond gevuld met water. Dat dan weer alle kleuren van de regenboog kan krijgen, afhankelijk van welke metalen en mineralen zich erin bevinden. De combinatie met sneeuw maakt het landschap bizar, buitenwerelds bijna. Alsof je op een andere planeet bent.
€895,00

Iceland - Frozen

Iceland - Frozen

IJsland is een land dat me blijft inspirererrn: vulkanen, lava, gletsjers, ijsmassa's, modderstromen. Een geologisch paradijs. Indrukwekkend kaal, want bomen groeien er nauwelijks. En het weer verandert er elk uur. Ik kan het uit eigen ervaring weten. Het is duidelijk dat de landschappen me inspireren om ze in een of andere vorm op het doek te toveren. De ruigheid ervan.  IJsland is geologisch gezien een erg jong land, het is tussen de 16 en 17 miljoen jaar oud, terwijl de aarde al zo’n 4,5 miljard jaar bestaat. Het is ontstaan door vulkaanuitbarstingen op de oceaanbodem. Het land ligt midden op de Midden-Atlantische rug, een scheidingsgebied van een aantal tektoniekplaten die langzaam uit elkaar drijven, zo’n 2 cm per jaar.
Doordat deze platen uit elkaar drijven krijgt het onderliggende magma de kans naar de oppervlakte te komen en daar de ontstane scheuren op te vullen. Het land is dus hoofdzakelijk opgebouwd uit vulkanisch materiaal en gesteente.
IJsland wordt nog steeds gemaakt en gevormd: de aarde hoest, boert en braakt op vele plaatsen.
€895,00

Iceland - Svinafellsjökull Glacier

Iceland - Svinafellsjökull Glacier

Mijn fascinatie voor de IJslandse landschappen is in de herfst van 2013 bij me teruggekeerd. Opnieuw stortte ik me op de bijna onwereldse landschappen. Eerdere, in acryl geschilderde landschappen herschilderde ik in olieverf. Vanaf januari 2014 ben ik met een aantal nieuwe IJslandse landschappen begonnen. Nu meer vertikaal dan horizontaal (immers: landscape). Mijn voorlopige standaard afmeting is 80x100. Mogelijk zijn ze in combinatie ook als tweeluik te gebruiken. Het door mij geschilderde landschap bevindt zich in de buurt van Skaftafell (Zuid-Midden van IJsland) en de Svinafellesjökul Glacier.
€895,00

Interstellar

Interstellar

Ik heb altijd astronaut wilen worden. Ik zal de kans helaas niet meer krijgen. Zoals ik lang geleden gefascineerd werd door de film 2001, A Space Odyssey (1968) van Stanley Kubrick, werd ik dat opnieuw in het vliegtuig op weg naar Tokyo door het zien van de film Interstellar. Interstellar is een Amerikaanse sciencefictionfilm uit 2014, geregisseerd door Christopher Nolan. Om aan alle ellende te ontsnappen, werkt de NAS aan een kolonisatieprogramma van andere planeten. Cooper (Matthew McConaughey) wordt er met zijn ruimteschip Endurance op uitgestuurd om op een nieuwe planeet kwartier te maken voor de mensheid. Vanaf Coopers lancering draait het plotseling om overleven. Ik verdwijn in een wormgat en schilder wat ik op mijn interstellaire reis ben tegengekomen. Dit, dus. Een verlaten ruimtestation in ontbinding. De vermelde prijs is exclusief lijst
€795,00

Lone tree at Vatnajökull

Lone tree at Vatnajökull

De gletsjer Vatnajökull bevindt zich in het zuidoosten van het land en heeft een oppervlakte van ongeveer 8100 km² en bedekt hierdoor 8% van het areaal van IJsland met een ijskap die tot 1000 meter dik is. In 2004 is ruim de helft van de gletsjer onderdeel van het nationaal park Skaftafell  geworden, dat sinds 2008 onderdeel vormt van het in dat jaar opgerichte Nationale Park Vatnajökull. Het is winter, en de enige boom die aan de voet van de gletsjer lijkt te staan is als versteend, dood. Niet in staat via zijn wortels water op te zuigen uit het lavaveld. Ook in de zomer geen bladeren, dus. Koud is het. Guur.
€1295,00

California Dreamin'

California Dreamin'

In het najaar van 2012 reizen mijn vrouw en ik een maand lang door een aantal staten van Amerika: California, Nevada, Utah en Arizona. De bijna surrealistische, wijdse landschappen laten een onvergetelijke indruk achter. Het laatste deel van de roadtrip gaat van Los Angeles naar San Francisco, over de Pacific Coast Highway. Meer dan 500 kilometer over Highway no. 1 langs de hoge kliffen met uitzicht op de machtige oceaan links van je. Je wil dat het nooit ophoudt. Het hier afgebeelde landschap verbeeldt de sunset in de omgeving van Big Sur, een kilometer of 30 onder Carmel-Monterrey waar we zullen overnachten.
€1295,00

Zabriskie Point

Zabriskie Point

Zabriskie Point is een bekend viewpoint in het Death Valley National Park in Californië. Het is één van de heetste plekken op aarde en wordt gekenmerkt door zijn pastelkleurige golvende duinlandschap waar zo goed als niets leeft. In september en oktober 2012 reisden we door een aantal staten van de V.S. en bezochten ook Death Valley en Zabriskie Point. Bij een temperatuur van 43 graden. Zabriskie Point maakte een onvergetelijke indruk op me. Het adembenemende landschap kantelde. Maar dat kan ook zijn oorzaak hebben in het zoute zweet dat mij ogen indruppelde. Hallucinatie, in ieder geval. De plek is vernoemd naar de Amerikaanse zakenman en onderdirecteur van de Pacific Coast Borax Company: Christian Breevoort Zabriskie (1864 - 1936). Zabriskie Point is tevens de titel van een film van Michelangelo Antonioni uit 1970. Slechts een klein gedeelte van de film speelt zich ook daadwerkelijk af op deze plaats.
€995,00

Arches: The Three Gossips

Arches: The Three Gossips

Arches National Park in Utah (USA) biedt een kaleidoscopisch beeld van verbluffende landschappen. Geologische tovenarij die je verbluft achterlaat. In alle kleuren rood  schieten de meest rare vormen de rotsbodem uit. Een van de meest kenmerkende zijn 'The Three Gossips'. Versteende bijbelse beelden lijken het wel. Al eeuwen staan ze daar onwrikbaar op hun rotsbodem. Verderop volgen de honderden door wind en andere erosie uitgeselten boogformaties. Geen mensenhand is er aan te pas gekomen. Een oerlandschap.
€995,00

Hraunfossar

Hraunfossar

Een van de meest indrukwekkende landschappen ervaar je als je voor de lavawatervallen van Hraunfossar staat. Uit de lavawanden spuit schuimend water de woeste rivier in. En bij een beetje zon zijn er duizend kleuren. Hoezo, een grijs land? De prijs is inclusief baklijst.
€695,00

Olmsted Point

Olmsted Point

Een van de vele bekende plekken in het grote Yosemite National Park (Californië / USA) is Olmsted Point. Machtig uitzicht vanaf de Tioga Road die dwars door het uitgestrekte natuurpark loopt. Je bent dan inmiddels al op 2500 meter hoogte. De natuur is er overweldigend en tevens ongenaakbaar. Kortom: meer dan genieten.
€1095,00

Birds - Indian Ink Abstract 004

Birds - Indian Ink Abstract 004

Indian Inkt Abstract 004 (op papier)
€125,00

Hurricane with golden cubes

Hurricane with golden cubes

Een dreigende hurricane boven een woestijnachtig landschap. In de 'trechter' wordt het afval vanaf de bodem meegzogen de lucht in. Een vreemd verschijnsel doet zich parallel voor in de lucht: een invasie van goudachtige kubussen, verschillend van formaat. De kubussen brengen hun kleur aan in het nieuwe, schoongeveegde landschap. Een soort herschepping van het stuk aarde dat door de krachtige hurricane verwoest leek. 
€895,00

Ik zou het moeten hebben over ons vertrek uit Batoem

Ik zou het moeten hebben over ons vertrek uit Batoem

Omdat ik een liefhebber ben van de boeken van de Russische schrijver Konstantin Paustovkij, schilderde ik in 1995 - de Berlijnse Muur was 6 jaar eerder gevallen - een zestal acryl schilderijen (40x60) op 300 grams papier. Paustovskij (in zijn jeugd woonde hij in Kiev) schreef prachtige verhalen over de Oekraïne, Georgië, de Zwarte Zee en steden als Batoemi en Odessa. Batoemi is een stad in het zuidwesten van Georgië aan de Zwarte Zee. Teksten uit 'De reis naar het zuiden' zijn in het schilderij verwerkt, zoals: ● Zo ben ik dus ook weer over zonsondergangen begonnen, terwijl ik het eigenlijk zou moeten hebben over ons vertrek uit Batoem en een laatste blik op deze ongewone schilderachtige stad zou moeten werpen.De zon ging onder. De in lilakleurig waas gehulde avond bracht…  
€150,00

Vagabond Sky

Vagabond Sky

VAGABOND SKY, heb ik dit doek genoemd. Geïnspireerd door de muziek van Mark Knopfler (Dire Straits) en Emmilou Harris in 'All The Roadrunning'. I've a million miles of vagabond sky clocked up above the clouds and I'm still your man for the roaming'. En zie me weer fietsen op de eindeloze Spaanse hoogvlakte, de meseta, tussen Burgos en Leon. De ruimte, de onmetelijkheid, een road-painting. Deel uitmakend van mijn odyssee naar Santiago de Compostela. Of rijden over de magistrale Pacific Coast Highway, van Los Angeles naar San Francisco. Honderden mijlen de imponerende Pacific aan je linkerzijde. Subtropisch groenblauw. En de warme heuvels aan je rechterzijde. Minder groen, eerder drooggeblakerd door de zon. Een soort aard paradijs. 
€695,00

Big Apple Gates 2

Big Apple Gates 2

Onderdeel van het drieluik Big Apple Gates, middelste deel. Geïnspireerd door de saffraankleurige constellatie 'The Gates' van kunstenaar Christo in Central Park in New York, februari 2005. Op de 'palen' zijn teksten te lezen: de taperecordings van de crew van United Flight 175. Het is 11 september 2001, en de WTC-torens in New York zullen binnen snel veranderen in een hoop stof en verwrongen staal. De prijs is inclusief baklijst (zwart met gouden rand)
€275,00

Big Apple Gates 3

Big Apple Gates 3

Onderdeel van het drieluik Big Apple Gates: rechter deel. Geïnspireerd door de saffraankleurige constellatie 'The Gates' van kunstenaar Christo in Central Park in New York, februari 2005. Op de 'palen' staan teksten te lezen: het zijn de taperecordings van de laatste telefoongesprekken die passagiers voeren vanuit de vliegtuigen die niet veel later de WTC-torens in New York binnen vliegen, 11 september 2001. De prijs is inclusief baklijst (zwart met gouden rand)
€275,00

Burned!

Burned!

Burned! was een van de krantenkoppen van de New York Post in oktober 2008: het begin van de nieuwe Wall Street Crash. De ineenstorting van de dollar, de aandelenkoersen, de banken. De Great Depression van de 21e eeuw die nog steeds woedt. De donkere kleuren doen het ergste vermoeden. In oktober 2008 was ik in New York. De gebruikte krantenkop in het doek komt van de Washington Post uit die dagen.
€595,00

Eternal Sunshine of a Spotless Mind no.1

Eternal Sunshine of a Spotless Mind no.1

Zwarte gaten in de ruimte maken plaats voor het licht van de zon. En als een astronaut gaat de fantasie van de geest op zoek naar het onkende. Zonder ooit een vaste plek te vinden Eindeloze reis.
€695,00

Nippon 1.1

Nippon 1.1

Nippon 1, c.q. Tsuru No Hitokoe (= De stem van de kraanvogel) no.3 is een werk uit mijn Heart of Zen / Japan-reeks, en dateert uit 2008. Lange tijd zat het opgeborgen in een map. Immers, ik werk aan mijn Heart of Zen reeks met grote tussenpozen. Vergeten op mijn website te plaatsen.  Het werk is een gemengde techniek bestaande uit Japanse krantenknipsels, vermengd met acrylverf, Oost Indische inkt, en goudverf op 200 grams geschept papier.
€85,00

Ode Maritima

Ode Maritima

De Portugese schrijver-dichter Fernando Pessoa schreef als Alvaro de Campos het lange gedicht Ode Maritima Een fragment ervan is verwerkt in het aardse schilderij met dezelfde titel.
€695,00

Kerniscob

Kerniscob

Kerniscob is een typisch dorp in Bretagne. Naast de vele oude huizen staan er ook schitterende nieuwe. Het strand is ruw, maar adembenemend. Exclusief lijst
€495,00

Bretagne Quiberon 2

Bretagne Quiberon 2

Ik heb dit schilderij pas in 2023 teruggevonden, in een krat op zolder. Het schilderij dateert uit 1989. In de jaren '80 van de vorige eeuw huurden we bijna jaarlijks een huis aan de kust van het schiereiland Quiberon (Frankrijk). Ter plekke maakt ik potlood- of houtskooltekeningen. Thuis schilderde ik dan de impressies op doek. De geschilderde plek moet ergens aan de kust op Quiberon terug te vinden zijn. 
€150,00

Kerniscob - Bretagne

Kerniscob - Bretagne

Mijn eerste landschappen schilderde ik geïnspireed door de Bretonse kust. Jaren achtereen brachten we er onze vakanties door, in een huis direct aan de kust op het schiereiland Quiberon. Dit kleine schilderij was het tweede dat ik toen maakte. Het ruige land, met zijn granieten golfbrekers, het blijft in mijn schildersarchief in mijn hoofd. Het gehucht Kerniscob ligt halverwege op het schiereiland.
€295,00